L’artista calellenca Aina Da Silva serà la pregonera i actuarà a la Festa Major de la Minerva

  • Da Silva és la cap de cartell de les Barraques de dissabte, amb Doctor Prats el divendres

  • La fira d’atraccions es trasllada al Passeig de les Roques establint una hora cada dia sense llums ni música per les persones amb sensibilitat

Marc Buch, Aina Da Silva i Josep Grima presentant el cartell de la Festa Major de la Minerva

2023-08-31T20:25:57+01:0031/08/2023|

L’artista calellenca Aina Da Silva tindrà un paper principal a la Festa Major de la Minerva: serà la primera pregonera que, a més, actuarà a Barraques,. Una fita important ja que serà el primer concert que fa a Calella després de voltar per Espanya amb la gira del Reggaeton Beach Festival i que la cantant ha afirmat li fa especial il·lusió. Da Silva ha estat l’escollida per inaugurar la primera Festa Major que organitza el nou govern, moment en què l’alcalde, Marc Buch, ha destacat que representava els seus valors: la Calella actual, amb residents vinguts d’arreu del món -la mare de l’artista és originària del Brasil-, amb vitalitat, joventut, esforç i mirada de futur.

La cantant i ballarina portarà la seva música urbana a l’escenari de l’envelat el dissabte, obrint els concerts de la nit, i seguida d’Ebri Knight, la banda de versions La Kinky Band i DJ Stuntman. El cap de cartell de divendres és Doctor Prats, però també hi actuarà La Fúmiga i el grup de versions femení Les que faltaband. Les Barraques tindran dues novetats: s’identificarà l’edat dels assistents mitjançant una polsera per tal d’evitar servir alcohol als menors d’edat i s’instal·larà una plataforma per les persones amb mobilitat reduïda.

Enguany hi haurà només dues nits de Barraques a l’envelat perquè el dia del pregó s’han substituït per l’anomenat ball d’inici de la Festa Major a la plaça de l’Ajuntament amb l’orquestra La Montecarlo. Una cercavila amb la txaranga Ho Peten Band recorrerà els carrers de la ciutat fins a la plaça de l’Ajuntament per fer una crida a assistir al pregó, que enguany tindrà una intèrpret de llengua de signes en català i prescindeix del castell de focs, aspectes que el govern ha destacat es fan amb la voluntat de ser més inclusius.

A l’interior de la fira també es faran diversos concerts, entre ells el de Miquel del Roig, diumenge a la tarda, moment en què ja no serà obligatori comprar entrada per accedir al recinte.

“L’Esbojarrada”, de la Colla de Geganters i Grallers de Calella, acompanyats de la txaranga Bufant Fort, dona continuïtat a les cercaviles nocturnes dels gegants, després que l’any passat, coincidint amb el 20è aniversari del bateig de la Minerva i en Quirze. No faltarà la diada castellera dels Maduixots, que sumen els Xics de Granollers, ni el correfoc dels Udols de Foc.

La fira d’atraccions es trasllada al Passeig de les Roques

La fira d’atraccions tindrà diversos canvis, però el més destacat és el canvi d’ubicació: surt del pàrquing de l’estació per traslladar-se al Passeig de les Roques, a la zona hotelers. Funcionarà quatre dies, del 20 al 24 de setembre, i de 17h a 18h de cada jornada s’establirà l’hora sense llums ni música perquè les persones que tenen algun tipus de sensibilitat, com són les autistes, puguin gaudir de les atraccions.

A més, el primer dia hi haurà un 2×1 a les atraccions, que beneficiarà especialment les famílies nombroses.

Fira i Festa Major, més unides

El regidor de Fires, Josep Grima, ha afirmat que conviuran “l’essència de la tradició i l’essència de la renovació, ja que Junts ha fet bandera de la necessitat de fer canvis especialment a la Fira de Calella i l’Alt Maresme i d’unir-la a la Festa Major. En aquest sentit un espectacle de doma de cavalls serà l’actuació inicial de la fira després de la inauguració.

La mostra de plats casolans, el comiat i proclamació dels nous representants del pubillatge i el castell de focs artificials per tancar la fira són tradicions que també es mantindran.

El cartell de la Festa Major de la Minerva adquireix un format més psicodèlic, amb una Minerva que convida a ·viure la nostra Festa Major de la Minerva·, obra del calellenc Sergi Cugat. S’ha presentat en un acte al passeig Manuel Puigvert, al monument de la Sardana, en el qual hi ha assistit part del govern.

Comparteix el contingut!

Go to Top