Història del pubillatge calellenc: un repàs a més de 60 anys de tradició

2023-09-07T15:43:18+01:0007/09/2023|

#sortimdecasaCalella El pubillatge és una tradició que té un llarg recorregut a Calella, que s’explicarà aquest divendres en una conferència a Can Saleta.

Al llarg dels més de 60 anys, el pubillatge no ha estat exempt de dificultats, especialment en els darrers anys, per trobar noves persones per cobrir tots els càrrecs, pel que ha anat disminuint la quantitat de representants. La Pubilla i l’Hereu, juntament amb la Pubilleta i l’Hereuet, són les figures que s’intenten cobrir, però antigament també podia haver diverses Dames i Fadrins que han anat disminuint.

Actualment, la proclamació del pubillatge que es fa en el marc de la Festa Major de la Minerva és la festa gran a Calella, però també són presents en altres actes com els Jocs Florals, l’acte institucional de la Diada de Catalunya o altres esdeveniments de Festa Major.

La conferència anirà a càrrec de la presidenta de l’Associació de Pubillatge de Calella, Adela Casas, la Pubilla actual, Irina Camps, i el periodista Jordi Camps i se celebrarà a l’Auditori de Can Saleta aquest divendres 8 de setembre a les 19:30h. S’emmarca en el cicle de conferències de l’Associació d’Amics del Patrimoni Històric de Calella.

Comparteix el contingut!

Go to Top