Alerta activada per la previsió de tempestes intenses aquest divendres

  • El Maresme està en el màxim risc d’alerta per acumulació de pluja, una situació que pot provocar inundacions

  • Es preveu que les pluges intenses descarreguin entre la tarda i el vespre

2023-09-15T08:39:20+01:0015/09/2023|

El Maresme torna a estar en alerta per la previsió de tempestes intenses que descarregaran entre la tarda i especialment el vespre i la nit d’aquest divendres. El Servei Meteorològic de Catalunya cataloga el perill per intensitat de pluja a la nostra comarca en una escala de 5 sobre 6, preveient que es poden acumular més de 40 litres per metre quadrat en 30 minuts.

Protecció Civil ha activat la alerta del Pla Inuncat per les possibles inundacions que es poden produir al litoral, pel que demanen prudència en la mobilitat i no deixar els vehicles aparcats en zones inundables. També demana als ajuntaments senyalitzar els punts conflictius i zones inundables i mantenir nets els embornals i clavegueram; en l’últim episodi de pluges, el consistori va comprovar que els embornals de la ciutat no estaven obstruïts, una situació que diversos veïns havien denunciat.

Les pluges es podrien allargar fins la matinada de dissabte, amb menys intensitat que divendres, pel que serà un episodi molt concentrat.

Alguns dels consells de Protecció Civil són revisar la teulada i mantenir nets els baixants i desguassos d’aigua de pluja, especialment als patis i terrats, abans que arribi la tempesta i no baixar a les zones inundables de casa malgrat entri aigua, sinó esperar a que acabin les pluges per treure-la. També informar-se de l’estat de la xarxa viària en el cas que calgui desplaçar-se, però evitant sempre les rieres, ja que en diverses ocasions els vehicles han quedat atrapats en rieres inundades.

Comparteix el contingut!

Go to Top