Un terratrèmol de magnitud 3 a la costa del Maresme es percep a Calella

  • L'Instituto Geográfico Nacional ha registrat el terratrèmol de magnitud 3, mentre que l’Institut Cartogràfic de Catalunya baixa a 2,5

  • A les tres de la tarda s'han produït dos sismes més, davant la costa de Caldes d'Estrac i de Mataró, de menys intensitat

L'Instituto Geográfico Nacional situa l'epicentre davant de Mataró

2023-09-17T19:41:58+01:0017/09/2023|

Alguns calellencs han notat un tremolor a un quart de dues de la tarda, moment en el qual s’ha produït un terratrèmol que l’Institut Cartogràfic de la Generalitat de Catalunya situa l’epicentre a la costa del Maresme, davant de Mataró i de magnitud 2,5 i pràcticament a la superfície. En el seu cas, l’Instituto Geogràfico Nacional, depenent del govern central, seria de magnitud 3 i a 4 quilòmetres de profunditat. Els terratrèmols es mesuren en l’escala de Richter i es consideren amb efectes menors quan són de magnitud inferior a 3,9. El sisme s’ha percebut als municipis costaners del Maresme, entre ells Calella, però també als pobles de l’interior de la comarca. L’Institut Cartogràfic de Catalunya apunta que no ha causat danys.

Dues hores més tard s’han produït dos terratrèmols més: un d’ells a les 15:07, amb epicentre a la costa davant de Caldes d’Estrac i de magnitud 1,7, a 4 km de profunditat. L’últim sisme percebut ha estat a les 15:13, de nou davant la costa mataronina a només 1 km de la superfície del mar, i de magnitud 1,6. Pràcticament no han estat percebuts, de fet l’institut cartogràfic català no l’ha registrat, mentre que l’estatal si.

Tot i que no són molt habituals, a vegades es produeixen moviments sísmics a la nostra zona, la immensa majoria de poca intensitat. L’últim terratrèmol del qual es té constància va ser el mes de març d’aquest mateix anys, de magnitud 2,7, També es va percebre un a Calella el 2021, en aquella ocasió va ser de magnitud 2.2, anteriorment al 2019, també se’n va notar un altre de magnitud 2,3.

Comparteix el contingut!

Go to Top