Avariat de nou un dels ascensors de l’estació

  • En plena Setmana de la Mobilitat Sostenible, l’ascensor està espatllat

  • La CUP denuncia que porta tres setmanes avariat

2023-09-19T11:48:08+01:0019/09/2023|

Un dels ascensors de l’estació torna a estar avariat, generant problemes a les persones amb mobilitat reduïda que es desplacen amb tren. En aquesta ocasió, es tracta de l’elevador de les vies 2 i 4, és a dir, el que està a la via central, més allunyat de l’estació. Li faltava una peça que ja ha arribat i ara s’està a l’espera que el servei de manteniment la instal·li perquè pugui tornar a funcionar. Fa uns mesos, va ser l’ascensor més pròxim a la sortida i va ser un usuari amb cadira de rodes qui va denunciar la situació.

Estem immersos en la Setmana de la Mobilitat Sostenible, un esdeveniment que vol conscienciar sobre la importància de viatjar en transport públic per reduir les emissions, conscienciant sobre les conseqüències negatives que comporten els cotxes i els gasos que desprenen. De fet, a l’accés a l’estació, l’Ajuntament reparteix fulletons per fomentar el transport públic. Però amb l’ascensor avariat, una part de la ciutadania veu impossible poder utilitzar el tren per desplaçar-se.

A efectes pràctics, els combois amb destí Maçanet acostumen a circular per la via 2. Això implica que una persona amb cadira de rodes que vulgui anar a Pineda ha de pujar a un tren que vagi cap a Barcelona, baixar a Sant Pol, creuar a l’altre via pel pas a nivell i esperar que passi un tren cap a Maçanet per poder arribar a Pineda. Una situació que no es pot permetre.

La CUP ha denunciat públicament que l’ascensor porta tres setmanes avariat i que, tot i així, no s’ha reparat. “Fa vint dies que persones amb mobilitat reduïda i famílies amb infants petits tenen dificultats o no poden accedir al transport públic”, lamenten, pel que demanen a l’Ajuntament que “faci els tràmits necessaris a les administracions competents perquè aquest servei quedi restablert de forma immediata” i afegeixen que ha de ser un “dret al que hi pugui accedir tothom”. L’Ajuntament ha afirmat que s’han posat en contacte amb Renfe per “demanar la reparació immediata de la incidència”.

Els ascensors a l’aire lliure de la ciutat són una font de problemes: els de la N-II han estat molt de temps espatllats, especialment el de davant del Parkinsol, mentre que els de l’estació també han tingut avaries.

Comparteix el contingut!

Go to Top