Doctor Prats es cola al pregó reivindicatiu i d’orgull calellenc d’Aina Da Silva

  • Da Silva es posa el públic a la butxaca elogiant la ciutat i les seves arrels, destacant que és la primera persona racialitzada i la més jove a fer el pregó

  • Doctor Prats actua per sorpresa des del balcó d’una de les cases de la plaça de l’Ajuntament

2023-09-22T18:58:26+01:0021/09/2023|

Aina Da Silva ha fet honor al seu títol d’artista. La seva espontaneïtat en el pregó de la Festa Major de la Minerva ha agradat a petits i a grans, fent palès el seu orgull calellenc. “Sempre dic que sóc de la millor ciutat del món, de Calella”, ha afirmat, per després especificar que “el millor de Calella és la seva gent”.

Els elogis a la ciutat i el record a l’escola de dansa La Fàbrica, a la que considera “la meva segona casa”, s’han barrejat amb paraules reivindicatives en un cant de llibertat. La diversitat, el respecte, la importància de la salut mental o estimar a qui es vulgui han estat alguns dels motius que Da Silva ha volgut reclamar des del balcó consistorial. També ha destacat que és la primera persona racialitzada en fer el pregó, a més de la més jove. L’alcalde, Marc Buch, l’ha catalogat com la “representació de la Calella del 2023”.

Tot i que el discurs de l’artista calellenca era el reclam del pregó, l’actuació d’un dels grups catalans més coneguts actualment, Doctor Prats, ha generat l’eufòria del públic en haver estat una sorpresa. Des del balcó d’un dels edificis de la plaça de l’Ajuntament, els de Terrassa han interpretat tres de les seves cançons més conegudes. Calella és una ciutat especial pel vocalista, Marc Riera, qui ha recordat que durant el concert que van oferir a barraques l’any 2019, va haver de sortir corrents per assistir al naixement del seu fill.

Els gegants de Calella, en Quirze i la Minerva, han estat també protagonistes amb el seu ballet, igual que la Llopa. Per primera vegada, a la mateixa plaça de l’Ajuntament també hi ha hagut ball, amb l’orquestra La Montecarlo posant la banda sonora versionant hits coneguts. Una altra novetat ha estat la cercavila per tal de convidar als calellencs al pregó, amb en Mastegamosques al capdavant.

Doctor Prats ha tocat algunes de les seves cançons més conegudes

La Minerva i en Quirze són sempre protagonistes de la Festa Major

Els calellencs s’han sumat a la cercavila fins la plaça de l’Ajuntament

La naturalitat de la pregonera ha fet que es posés el públic a la butxaca

La Llopa ha fet el seu tradicional ball

En Mastegamosques ha encapçalat la cercavila per fer una crida al pregó

Una xaranga ha marcat l’inici del pregó

La inesperada actuació de Doctor Prats ha fet que molts assistents els gravessin

Els geganters, amb els més petits a coll, han iniciat una “conga” per la plaça

L’orquestra La Montecarlo ha tocat des de la mateixa plaça de l’Ajuntament

Una intèrpret de llengua de signes ha traduït tot el pregó

La xaranga Ho Peta Street Band ha posat la banda sonora a la cercavila 

La plaça de l’Ajuntament ha estat plena de gom a gom durant el pregó

Música i bon rotllo són els elements principals de la festa major

Comparteix el contingut!

Go to Top