Els gegants del Maresme, nou reclam per atraure turisme familiar

  • En Quirze i la Minerva formen part del llibre sobre les gegantes i gegants del Maresme

Les cercaviles geganteres acostumen a tenir una gran assistència de públic

2023-10-07T10:27:45+01:0007/10/2023|

El Consorci de Turisme del Maresme vol atraure turisme familiar utilitzant els gegants i les festes majors com a reclam, a més de donar a conèixer entre els mateixos maresmencs quins són els símbols de cada municipi de la comarca.

Molta gent coneix les figures locals, en Quirze i la Minerva, però no les de la resta de la comarca, malgrat per la Festa Major de la Minerva venen a Calella els gegants d’arreu de Catalunya. Ara, un llibre repassa la història dels gegants de la comarca. És digital i es pot descarregar de forma gratuïta, també per utilitzar com a eina educativa a les escoles per conèixer els símbols de la cultura popular del Maresme.

En Quirze i la Minerva hi apareixen, juntament amb la parella principal de gegants de cada municipi. Detalla el seu origen, la seva alçada i quan surten en cercavila. També anomena les altres figures de les colles geganteres locals. En el cas calellenc, són en Bernat i l’Elisenda, en Bernat II i la Timbor de Fenollet, la Llopa i en Mastegamosques.

El llibre té el fil temàtic de la iaia del Maresme, el personatge creat pel Consorci per dinamitzar el turisme familiar. Aquesta iaia, de nom Coia, en honor a la patrona del Maresme, la Mare de Déu de la Misericòrdia, té perfils de xarxes socials que fan d’agenda familiar de la comarca. També és la protagonista de les rutes gamificades mitjançant una aplicació del mòbil per conèixer la comarca.

Comparteix el contingut!

Go to Top