Ramon Villaret supera els càstings i aconsegueix el paper per “L’auca del senyor Esteve”

  • L’actor calellenc ha superat totes les fases eliminatòries del programa “La Puntual”, de TV3, i ha obtingut el paper del senyor Ramon

  • L’elenc d’actors sortit del programa representarà “L’auca del senyor Esteve” per teatres d’arreu de Catalunya

Villaret en un dels assajos del programa. (Foto: TV3)

2023-10-14T11:20:27+01:0014/10/2023|

El calellenc Ramon Villaret ha fet el salt d’actor amateur a professional en un dels platós de TV3. Ha aconseguit superar totes les fases eliminatòries del càsting del programa “La Puntual” i s’ha fet amb el paper del senyor Ramon, un dels personatges de l’obra “L’auca del senyor Esteve”. Ho fa rodejat de “gent de molt alt nivell”, destaca Villaret, ja que a la direcció hi ha Àngel Llàcer i Enric Cambray.

Ramon Villaret afirma que “estic vivint moments màgics, irrepetibles”, i explica que tot l’elenc d’actors ha encaixat molt bé. Un cop proclamats tots els intèrprets que formarien part de l’obra, “vam estar tres setmanes a la sala Kabuts de Barcelona assajant. Quan aquesta gent diu que treballa molt, ja t’ho puc ben assegurar. Era diari, per les tardes, perquè no tots som jubilats i molta gent té la seva feina als matins. També assajàvem dissabtes i diumenges. Ha sigut molt intens. Després vam anar a la Faràndula de Sabadell que és on es va estrenar l’obra”. Durant tot aquest temps, les càmeres van estar enregistrant el procés, que s’emet actualment al programa. Villaret assegura que “per nosaltres és sorprenent quan veiem el capítol a casa”, ja que, tot i enregistrar moltes hores, no saben com es distribueix el contingut.

Properament, “veurem com es construeix el decorat, el vestuari… i es veuran més assajos, a part de la visita d’alguns famosos del món de la faràndula, que ens venen a veure i a explicar les seves experiències en el món teatral com a professionals”, però l’actor calellenc admet que no sap què es podrà veure al capítol final.

De gira per Catalunya

La fi del programa suposa l’inici d’una gira que portarà “L’auca del senyor Esteve” per teatres d’arreu de Catalunya i Calella podria ser una de les parades. Villaret explica que “em vaig trobar el regidor de Cultura de Calella, el Josep Grima, que va parar la bicicleta i em va felicitar. Em va dir, amb aquestes paraules, ‘la muntarem grossa!’ Li vaig dir que no m’espantés, però va assegurar que si l’obra voltava per Catalunya, havia de venir a Calella”.

Per Villaret, conegut arreu de la ciutat tan per la seva faceta artística com per la comercial -va regentar durant molts anys la botiga de roba interior que portava el seu nom, Can Villaret-, portar l’obra a casa seria un honor. M’ompliria de felicitat poder demostrar tot el treball que s’ha fet davant dels calellencs, a casa. Pel carrer, tothom em parava. La gent ha sigut molt agradable i simpàtica”, unes mostres de suport que ha rebut des de la seva primera aparició al programa.

El senyor Ramon, l’alter ego d’en Ramon Villaret

El personatge que ha d’interpretar Villaret li ha vingut com anell al dit, ja que té forces similituds amb ell, entre elles el nom. “És un botiguer, és a dir, podríem dir que sóc el senyor Ramon de Can Villaret”, admet rient, i afegeix que “és un senyor que despatxa, que s’estima molt la seva botiga i per ell ho és tot, només viu darrere del taulell. És el que ha transmès al seu fill, però ell no vol seguir la tradició i és on hi ha el daltabaix”.

La seva aparició, però, no és de les més llargues: “al segon acte es mor el senyor Ramon, no tinc massa paper, ja ja ja. De totes maneres, es fantàstic la manera com ens han fet treballar a l’escenari, perquè tothom fa coses mentre funciona l’obra. L’un fa un soroll, l’altre que porta això, que ha d’obrir la cortina, que ha de moure les cadires… és un treball en equip”, conclou.

Comparteix el contingut!

Go to Top