Les aparences enganyen

2023-11-10T12:55:13+01:0010/11/2023|

#lectoropinaCalellaCOM: Carles Rey

Aquest escrit va dedicat a ADF Alt Maresme i Governs de Calella.

Algun cop us heu sentit atrapats en un punt on dir la veritat és el mateix que quedar-se callat?

Jo si, m’he sentit ignorat i molt sol per part d’aquells que podrien haver-me donat respostes i solucions.

De què va servir ser bona persona exposant algunes proves per donar una mica de visibilitat al problema, esperant que ADF Alt Maresme o Ajuntament de Calella executessin mesures, si al final vaig trobar que ni els interessava solucionar el problema.

Aquest temps investigant “l’esdeveniment/homenatge” que li van fer al meu pare, he descobert que aquelles persones que van amb samarreta groga i defensen la natura van executar tot tipus d’accions dignes del premi Judes de l’any. No totes, però és lleig parlar bé d’una persona i després donar l’esquena.

Així que anem a fer un treball de transparència.

Per començar, agraeixo a la Policia de Calella per escoltar-me i ajudar a gestionar la retirada de la humiliació que s’estava deixant fer.

L’Ajuntament de Calella va ignorar la instància amb registre E/002377-2023 feta el día 18/07/2023.

Aquesta instància demanava resposta a aquestes preguntes:

1. El primer arbre va morir de malaltia i manteniment. Volia saber quins protocols va seguir l’ajuntament per plantar un segon arbre. Quina persona de l’ADF Alt Maresme van contactar i quins tràmits van acordar perquè no tornés a passar el mateix.

Auto resposta: Si recordeu l’última publicació, vaig demostrar que el segon arbre patiria el mateix destí i que ADF Alt Maresme va dir que no podien entrar a fer manteniment i que no s’encarregarien de res. També l’antic regidor va justificar que ADF Alt Maresme era qui s’encarregava de TOT via resposta oficial a una instància.

Per tant, l’esdeveniment va ser fet per ADF amb la col·laboració de l’ajuntament, però cap d’aquestes dues parts es va fer càrrec de res. I encara m’estic preguntant quin sentit tenia fer una nota de premsa per defensar-se de la publicació de CalellaCOM dient que plantarien un segon arbre, quan ja sabien que el destí seria el mateix que el primer.

2. Que l’alcalde (regidor de Parcs i Jardins) m’expliqués si era veritat que l’Ajuntament de Calella va prohibir a ADF Alt Maresme retirar el segon arbre.

El mateix dia que escrivia la instància, el nou cap operatiu va justificar que no el retiraven perquè els hi van prohibir.

Auto resposta: L’ajuntament i ADF Alt Maresme mai van dialogar del tema després d’aquell esdeveniment. Quan dues parts no parlen, la tercera va rebre.

Per justificar aquestes paraules, exposaré una imatge de fa uns dies on ADF va publicar que l’ajuntament de Calella no va presentar-se a la reunió anual dels ajuntaments que col·laboren amb ells. Potser vol dir alguna cosa.

3. Que retiressin l’arbre i conjuntament amb ADF Alt Maresme exposessin unes disculpes publiques i transparents ja que van fer un esdeveniment públic, a un espai públic i exposat a diferents mitjans locals.

Auto resposta: Tots sabem que cap de les dues parts ho faria, però si existissin valors i respecte a la tasca que va fer el meu pare per aquesta ciutat i les ADF, crec que ho haurien de fer.

Potser el nou govern no va trobar problema o com l’alcaldia Junts-Candini va ser qui va “col·laborar” a tirar endavant aquest esdeveniment, no interessava posar-hi mà.

Si algun polític m’ho vol explicar, estaré encantat d’escoltar.

Com podeu comprovar, no eren unes preguntes complicades i podien ser contestades amb transparència. Però el resultat va ser totalment contrari, l’Ajuntament de Calella no responia.

Com vaig sentir-me ignorat, vaig decidir parlar amb la Policia Local. Vaig provar sort enviant un e-mail i el dia 3 d’octubre vaig reunir-me amb l’inspector. Vaig presentar les proves, arguments i la instància que l’ajuntament no contestava. L’inspector, molt amable, va explicar-me que només podia ajudar-me preguntant “què passava” amb aquesta instància. I com si fos màgia, el segon arbre va desapareix en menys de 72 hores. Com us quedeu?

La cirera del pastís va ser la resposta per part de l’ajuntament.

Vaig rebre una carta certificada, inesperada perquè vaig demanar una resposta per correu electrònic. Amb il·lusió, pensava que per fi l’ajuntament em donaria respostes, i el que vaig trobar-me va ser un “com va demanar, ja hem retirat l’arbre dedicat el seu pare”, firmat per l’alcalde.

Crec que no soc l’únic que pensa que la instància no la van llegir.

Així que aprofito aquesta última opinió que escric per dedicar una carta pública i transparent dirigida a l’alcalde, però també a tots els dirigents polítics que es van fer la fotografia aquell dia. I desitjo que ajudi a millorar el sistema administratiu d’aquest ajuntament.

Sr. Alcalde,

Vostè coneixia tota la història des del principi.

Vostè hauria de saber tots els moviments que va fer l’ajuntament amb ADF Alt Maresme per executar l’esdeveniment.

Vostè va ser molt amable quan va entrar d’alcalde accidental. Va escoltar-me, va ajudar-me, però sense cap raó va tancar la porta.

Vostè podria explicar quina comunicació ha existir amb ADF Alt Maresme durant totes les etapes.

Vostè va ser l’alcalde accidental que, per alguna raó, no controlava el govern i va deixar que l’antic regidor tirés endavant l’ordre de plantar un segon arbre sense demanar responsabilitats a ADF Alt Maresme, ni contactar amb la família per si volien continuar amb això.

Vostè potser no sabia que l’antic regidor va contestar una instància amb registre 2023/5870 on informava que l’ajuntament de Calella no s’ocupava de res i que tota la responsabilitat era de l’ADF ALT MARESME.

Vostè va guanyar les eleccions, però el nou govern no va canviar res.

Vostè va elegir el mateix camí que ADF Alt Maresme i l’antic regidor.

Va deixar de banda a un ciutadà, amb el suport de la família, que solament demanava respecte i dignitat pel nom del seu familiar.

Vostè, coneixent el problema, en cap moment va proposar reunir ADF Alt Maresme, ajuntament i un servidor per trobar una solució i dir les coses a la cara.

Tots ens podem equivocar, som persones. La nostra posició no és el reflex de la nostra persona, però els nostres actes si.

Així que li agrairia unes disculpes compartides amb ADF Alt Maresme i, si vol, el convido a donar resposta a les preguntes de la instància.

Gràcies.

Podeu prémer a l’enllaç per accedir a la carpeta d’imatges on trobareu un petit recull d’aquests dos anys i les diferents fases que han existit.

I recordeu, un incendi no s’apaga ignorant-lo.

Comparteix el contingut!

Go to Top