Impuls a les activitats feministes per commemorar el mes per la igualtat

  • Defensa personal, un conte i la història de Calella en perspectiva femenina són les activitats d’aquesta setmana, a més del manifest institucional

  • Dissabte es commemora el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones, data clau en la lluita feminista

El far s'il·luminarà de lila per commemorar el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones

2023-11-20T17:18:30+01:0020/11/2023|

Novembre es considera el mes per la igualtat, ja que el dia 25 es commemora el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones. És una data clau per la lluita feminista, perquè es para l’atenció en denunciar la violència que s’exerceix sobre les dones arreu del món, prenent consciència i reclamant polítiques per la seva eradicació.

A Calella hi ha previstes diverses activitats per aquesta setmana. El dia fort és el dissabte 25, quan es llegirà el manifest institucional seguit d’un petit concert de saxo de Juan Carlos Narzequian. Serà a les 12h a la plaça de l’Església i s’aprofitarà per fer el sorteig de la manta i el coixí solidari teixits per l’Associació Calella Artesana, que venen butlletes per recaptar fons pel Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) de Calella.

El mateix dia, però a les 18h, es farà una visita comentada al Museu Arxiu amb la particularitat que serà en perspectiva femenina, on es donarà protagonisme als rols de les dones al llarg de la història de la ciutat. Com és tradicional, també s’il·luminarà el far i la façana de l’Ajuntament del color representatiu del moviment, el lila.

Abans, però, també hi ha activitats previstes. Demà dimarts, a les 18h, l’empresària i activista social Khady-Seck Beye farà un taller de defensa personal a Can Saleta. Està dirigit a les dones i cal inscripció prèvia ja que les places són limitades, qui hi vulgui participar es pot apuntar de forma presencial a l’Espai Jove, trucant al 663 34 87 17, a través del perfil d’Instagram @calellajove o enviant un correu electrònic a aj035.joventut@calella.cat.

L’hora del conte serà temàtic el dijous, 23 de novembre. Serà com sempre a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, a les 18h, i l’escollit és “… i va cosir unes ales”, que anirà a càrrec de Judith Navarro. Es tracta d’una sessió de narració oral i gestual construïda a partir de literatura per a infants, que projectes mostres d’un món de justícia, igualtat i llibertat personal.

Les escoles i instituts també han participat d’alguns actes pintant llaços contra la violència masclista i en un teatre fòrum a la Sala Mozart. També s’ha representat una píndola d’un espectacle teatral feminista.

Comparteix el contingut!

Go to Top