El Gran Recapte torna a posar banyeres per recollir aliments als supermercats

  • Conserves de peix i carn, oli, llet i aliments infantils són alguns dels productes més necessaris

2023-11-24T12:27:29+01:0024/11/2023|

Aquest divendres i dissabte, els voluntaris del Gran Recapte estan desplegats per set supermercats de la ciutat. L’objectiu és omplir les banyeres d’aliments que aquest any es tornen a posar als establiments; durant la pandèmia es van substituir per donacions econòmiques, però la resposta de la gent no va ser la mateixa. Enguany, amb el format habitual, es preveu que la solidaritat torni a augmentar.

Enguany, són set els supermercats on es podran donar aliments. Per primera vegada, hi haurà l’Aldi i continuen un any més Bonpreu, Spar, Bon Àrea, Consum i Caprabo (que té dos establiments, als carrers Sant Joan i Turisme). A tots ells es pot comprar els productes a l’interior i deixar-los a les banyeres o fer donacions econòmiques, mantenint-se el format mixt. Les aportacions econòmiques a les línies de caixa es podran fer fins al 30 de novembre i les donacions a través de la pàgina web s’allargaran fins el 15 de desembre a través del web www.granrecapte.com i també en el Bizum 33596.

Un total de 130 voluntaris i voluntàries animaran a les persones a col·laborar. Els productes més necessaris són les conserves de peix i carn, l’oli i la llet, així com aliments infantils, pasta i arròs, perquè són els que no arriben al Banc dels Aliments per la via de la recuperació de la indústria alimentària. Demanen que no siguin aliments frescos, ja que es fan malbé molt aviat. Tots els aliments recaptats es queden a la ciutat i és Càritas Calella qui els entrega a les famílies vulnerables a través de l’economat. Cada setmana hi van entre 165 i 175 famílies que necessiten ajuda alimentària. L’any passat es van recaptar 6,6 tones de productes per omplir les estanteries de l’economat.

Hi ha 1.200 punts de recollida d’aliments arreu de Catalunya, que esperen aconseguir reserves en aquest cap de setmana per seguir fent la seva tasca social. Des del Banc dels Aliments avisen que la inflació està provocant que cada vegada més usuaris necessiten menjar tot i tenir feina i cobrar un sou.

Comparteix el contingut!

Go to Top