L’Aplec de Sant Andreu suma una botifarrada i la presentació del llibre de les ermites

2023-11-25T11:46:35+01:0025/11/2023|

#sortimdecasaCalella Els Amics Escoltes del Montnegre celebren aquest diumenge l’Aplec de l’ermita de Sant Andreu de l’Arboceda, que com a novetat tindrà botifarrada popular i la presentació del llibre “60 ermites del Montnegre i el Corredor, elaborat pels calellencs Daniel Rangil i Joan Ferrer, qui també proposen el repte de descobrir-ne com a mínim 30 i fer-se una “selfie” a cadascuna d’elles per rebre el reconeixement de Calella Marxa d’haver superat la prova.

El punt de trobada és el portal principal de l’església de Calella a les 9h per fer una caminada popular fins l’ermita. La presentació dels llibres, que comptarà amb els autors, serà la primera activitat, seguida de la celebració i la ballada de sardanes abans del dinar. El tiquet per la botifarrada té un preu de 5 euros i s’ha de comprar amb antelació a la Papereria Roger.

L’ermita de Sant Andreu de l’Arboceda està situada al collet de Sant Andreu, dins del Parc del Montnegre i el Corredor, i sembla que podria ser del segle XI. Es va abandonar fa 150 anys, però s’hi van seguir realitzant aplecs fins el 1894, l’últim documentat. L’any 2013, els Amics Escoltes del Montnegre la van comprar i l’han anat rehabilitant amb l’objectiu que sigui de nou un punt de trobada pel Cau de Calella i altres agrupaments escolta de Catalunya. De fet, la restauració l’han fet els Amics Escolta i el Cau de forma conjunta.

L’Aplec de Sant Andreu era una activitat molt popular al segle XIX. Els documents que es conserven expliquen que la ciutadania de Calella i Sant Pol hi anaven en romeria. La tradició l’han mantingut i qui ha volgut ha anat des de l’església fins a l’ermita caminant, un trajecte de 6 quilòmetres, que es fa en unes dues hores.

Comparteix el contingut!

Go to Top