Calella, ciutat de l’esport…

2023-11-26T18:47:01+01:0026/11/2023|

…, però només dels que tenen més seguidors i generen més diners? Perque la veritat és que la ciutat, bé, l’Ajuntament, en els darrers anys ha destinat sumes importants de diners en grans esdeveniments esportius, com la Volta ciclista a Catalunya i l’Ironman, com a més destacats. Potser perquè aquestes competicions, com ens diuen sovint des de la política, ens “posicionen en el mapa”, potser perquè “aporten prestigi” o, encara, perquè “fan de Calella un referent de l’esport” a la comarca i a Catalunya. Sigui com sigui, l’aposta ha estat, des dels governs de Montserrat Candini, pels grans esdeveniments. Com ja he defensat sempre, hi estic d’acord en celebrar aquesta mena de competicions que donen projecció pública a la ciutat, perquè ajuden a la promoció. El que ja no tinc tant clar és que això comporti destinar molts diners als mateixos (recordem: Volta a Catalunya més de 30.000 € anuals o l’Ironman, més de 190.000 € també anuals).

També em sembla fantàstic i meravellós que es destinin recursos a una cosa anomenada “Calella Sport City Lab” (més o menys) per tal de servir com a espai generador de noves empreses o innovacions en l’àmbit de l’esport…, tot i que els resultats ningú -cap ciutadà consultat-, sàpiga ben bé què s’ha aconseguit o quins han estat els seus resultats pràctics…, més enllà la publicitat i el màrqueting, que han costat uns quants diners. Però bé, una iniciativa com aquesta potser era necessària…

Com molta gent ja sap, Calella és una ciutat amb iniciativa en el camp dels esports i la oferta que hi ha és prou important. Qui més qui menys pot pràcticar l’esport que li agrada…, encara que no sempre en les millors condicions possibles.

Parlo dels esports minoritaris, aquells que són practicats per poques persones. Esports com el billar, els escacs, els dards, el patinatge (tot i que aquest darrer en els darrers anys ha anat incrementant-se), i d’altres amb poca participació. Pensem-hi: quines instal·lacions públiques o espais hi ha pel billar? I pels escacs, que competeixen en un sòtan d’un restaurant? I els dards? Doncs…, cap!!

A veure, no estic parlant que hi hagi d’haver un espai per a cada esport. Estic parlant d’espais amb prou polivalència com per poder acollir competicions d’aquesta mena d’esports que, sovint, no precisen de grans espais. Però la no existència els condueix cap a situacions tant precàries que tampoc els ajuda a tenir més practicants o seguidors.

I sí, a la pregunta de si l’Ajuntament disposa d’espais per ubicar-los, la resposta és que sí.

Parlo concretament de l’antiga caserna de la Policia Local (ara tancada i sense ús), on, amb una bona reforma, podria acollir espais polivalents per aquesta esports -o almenys per uns quants que no precisin grans espais-.

I vist el “gran” èxit del Museu del Turisme -quants diners llançats!- doncs és un espai que podria acollir igualment aquestes pràctiques esportives.

I a la Fàbrica Llobet doncs igual també es podria trobar algun lloc si es fa un pla d’usos d’una vegada!!

En fi, fer-se fotografies de l’equip de govern amb esportistes que guanyen campionats està bé i em sembla una iniciativa molt positiva per motivar als nois i noies, homes i dones que ens representen en les diferents competicions on participen. Però encara estaria millor pensar en els practicants dels esports dits minoritaris -on també hi ha qui guanya campionats- i destinar menys diners a empreses de fora que organitzen grans esdeveniments, però que no aporten el que sempre he defensat: la promoció de l’esport local (tot i que reconec que el nombre de practicants locals de triatló ha crescut a la ciutat de manera significativa).

Pels esports, tots, val la pena destinar-hi recursos públics, més si serveixen per a potenciar el benestar i la salut dels ciutadans de Calella.

Comparteix el contingut!

Go to Top