L’Emili ens ha deixat…

2023-12-01T18:06:15+01:0001/12/2023|

Comencem el mes amb una notícia trista, l’Emili Solé i Vila ens ha deixat i amb ell perdem una bona part de la història contemporània de la nostra ciutat…

Tothom de Calella coneixia l’Emili (en Miliu) Solé… Persona disponible, propera, de conversa interessant i metòdica en dates, dades i esdeveniments… Assequible i partícip en totes les activitats socials calellenques… Un autèntic “home d’ajuntament”, col·laborador del Museu Arxiu Municipal i coneixedor privilegiat de la història de la nostra ciutat… Era l’any 2015, quan vam anar a l’arxiu del Museu per fer una sessió fotogràfica i escollir una imatge per incloure’l a la meva exposició “Homes del Veïnat”…

L’any 1988, li vam demanar des de FFC (crec que encertadament), que com a tresorer de l’Ajuntament, interpretés el recaptador d’impostos del nostre film “Un lloc, una vila, una ciutat…Calella” que vam realitzar en commemoració dels 650 anys de l’atorgament pel bescomptat de Cabrera, de la carta de població i mercadal… Personatge fictici que, amb el seu bon humor i proximitat, va desenvolupar molt encertadament… També va ser un dels protagonistes de l’exposició i posterior llibre de FFC “Retrats a mida” (1993)…

Coneixedor de “vida i miracles” d’un bon grapat d’alcaldes, regidors, gent d’ajuntament i ciutadans de totes les categories, era un arxiu vivent de consulta ràpida…

Sempre he gaudit de la seva complicitat, bon humor i tracte d’amistat… Emili Solé, un “senyor” de Calella…

Colo, divendres 01-desembre-2023

Comparteix el contingut!

Go to Top