Història de l’Hospital de Calella

2024-01-19T09:17:57+01:0018/01/2024|

Estimats lectors, us faig una mica d’història del nostre Hospital de Calella i del present i futur. L’hospital va començar el segle XVI sent una institució de caritat i assistència a pobres, pelegrins i desvalguts, en general.

A partir de 1864, el van portar les monges Vedruna i del 1972 al 1974 per fi va ser un hospital comarcal, el Sant Jaume de Calella. El nom de Sant Jaume és per la ruta de Sant Jaume, que va començar a Mataró, i que en aquest cas l’hospital d’aquesta ciutat també es diu Hospital Sant Jaume de Mataró.

Us haig de dir que els professionals que formen part de l’Hospital de Calella hi posen el millor d’ells pel benestar i la cura dels pacients. Són una gent d’admirar per la seva entrega.

En aquesta ocasió, he tingut l’oportunitat d’entrevistar a la Sra. Judit Pedemonte, cap de Control de Gestió de la Corporació de la Salut del Maresme i la Selva, ens gestor de l’Hospital de Calella, qui em va explicar que actualment la problemàtica més forta que tenen és la falta de professionals en general, tant de medicina com d’infermeria, perquè molts acaben volent treballar a hospitals grans i aquest fet també repercuteix en algunes llistes d’espera.

Ara l’hospital compta amb uns 147 llits, en té uns quants més que l’Hospital de Blanes. En aquest cas, la Judit em continua dient que, per exemple, les operacions de cataractes es fan a Blanes perquè va ser un acord de fa anys per tal de repartir els serveis en benefici de la població. Respecte al projecte d’ampliació i reforma de l’Hospital de Calella, em diu que l’obra serà d’uns cinc anys aproximadament. També em detalla que l’ampliació serà davant del pàrquing i on hi ha Can Saleta es construirà un pàrquing de quatre plantes. En aquest cas, s’ha adquirit la fonda que hi havia al costat del CAP per tenir més terreny. En resum, podrem estar orgullosos de tenir a Calella un hospital que cobrirà moltes necessitats.

Comparteix el contingut!

Go to Top