La Volta Ciclista tornarà a passar de forma puntual per Calella

  • Calella no serà seu de cap sortida ni arribada d'etapa, però si que serà ciutat de pas

  • Serà durant la segona etapa de la competició, el 19 de març, a través de l’N-II

Calella va ser seu de La Volta durant 9 anys. (Foto: CalellaCOM)

2024-02-29T13:38:42+01:0029/02/2024|

L’edició 103 de La Volta Ciclista a Catalunya tornarà a passar per Calella. La nostra ciutat no serà seu de cap sortida o arribada, com si ho va ser durant 9 anys consecutius, des de 2012 fins el 2021, sinó que els ciclistes passaran per la N-II en el marc de la segona etapa, que surt de Mataró i arriba fins a Vallter 2000.

La Volta començarà el 18 de març a Sant Feliu de Guixols, però serà l’endemà quan els participants creuaran el Maresme. El recorregut per la comarca començarà a Mataró i s’estendrà per l’N-II passant per Calella, aproximadament cap a les 12:15h del migdia. Es tracta d’un punt de pas, de tal forma que els ciclistes trepitjaran la nostra ciutat només uns minuts. En aquest punt, la ruta seguirà per la nacional passant per les localitats de Pineda, Malgrat i Tordera direcció Girona. La cursa seguirà per a Banyoles, Olot i Camprodón fins a arribar a l’estació d’esquí de Vallter 2000. La segona etapa, la més llarga de les 7, suma un total de 186,5 km.

La Volta comptarà amb 25 equips amb algunes de les estrelles del ciclisme internacional, com l’americà Sepp Kuss o l’eslovè Tadej Pogačar. Aquesta edició a més, presenta una novetat: la primera edició femenina, que es disputarà entre el 7 i 9 de juny i disposarà d’un total de 3 etapes i la participació internacional de 20 equips. El recorregut encara no està definit.

Calella, un punt històric de la Volta Ciclista

La nostra ciutat ha acollit la primera etapa durant 9 anys, amb sortida i arribada a Calella, i no ha estat exempt de polèmica pels diners que l’Ajuntament destinava a ser la seu d’aquesta etapa. Al principi eren 30 mil euros per edició, però es va anar incrementant fins els 50 mil de subvenció directe, arribant a uns 330 mil euros al llarg dels 9 anys. Se’ls ha d’afegir els costos els indirectes en concepte de seguretat i neteja, entre d’altres.

Si aquesta inversió tenia o no un retorn va ser un tema de debat a la ciutat. Alguns hotels calellencs es beneficiaven de l’esdeveniment allotjant als ciclistes i a l’staff de la competició, aprofitant que altres ciutats pròximes de sortida d’etapa no tenien prou planta hotelera. Però es va qüestionar si el sector de la restauració i del comerç local també es veien beneficiats, i si era útil per promocionar la ciutat com a destinació turística i, especialment, cicloturística.

D’aquesta manera, l’any 2021, Calella tancava un cicle com a escenari de la Volta Ciclista. Els quilòmetres finals de l’etapa Calella-Calella, amb els ciclistes pedalejant per l’N-II a la volta del Far, era una de les imatges de la Volta i de les quals s’enorgullia l’Ajuntament per l’impacte mediàtic que suposava. Enguany, es tornarà a veure i també els calellencs i amants del ciclisme podran tornar veure breument la Volta.

També tindrà la seva banda negativa, ja que el pas dels ciclistes obligarà a tallar l’N-II i, per tant, caldrà desviar el trànsit temporalment.

Comparteix el contingut!

Go to Top