L’Ajuntament busca una nova empresa per organitzar l’Oktoberfest

L'Oktoberfest té una tradició de 34 edicions a Calella. (Foto: CalellaCOM)

  • El consistori vol mantenir la festa de la cervesa malgrat l’antic organitzador, W2M, ha optat per canviar Calella per Santa Susanna. Ara es busca l’empresa que organitzi l’Oktoberfest aquest any amb la possibilitat d’ampliar tres anys més. Santa Susanna també ha absorbit altres esdeveniments i festivals.

2024-03-05T12:24:41+01:0005/03/2024|

L’Ajuntament ha tret a licitació l’Oktoberfest per tal de trobar una empresa que organitzi i gestioni la festa de la cervesa que se celebra anualment a Calella. L’anterior organitzador, W2M, la divisió de viatges del Grup Iberostar, ha decidit deixar la ciutat i fer el salt a Santa Susanna. Ja han eliminat la pàgina web de l’esdeveniment de Calella amb la informació i imatges dels darrers anys. El motiu que al·leguen és la coincidència amb l’Ironman, ja que no veuen viable que es puguin realitzar els dos esdeveniments alhora perquè utilitzen la mateixa infraestructura. Les bandes musicals i altres participants a l’Oktoberfest de l’any passat també haurien tingut una mala experiència a la ciutat degut a un important nombre de robatoris; de fet, era un dels períodes de més activitat del grup d’onze delinqüents multireincidents fitxats per la policia.

Tot i la renúncia de W2M, el consistori no vol perdre la tradició d’una festa que arriba a la 35a edició i busca una empresa que la vulgui organitzar. Ha tret a licitació el servei proposant una aportació directa de fins a 45 mil euros que se sumarien als beneficis que el contractista obtingués del “lloguer” dels estands de restauració. De fet, és l’empresa que guanyi el concurs públic qui decidirà quins establiments poden explotar els estands i quines actuacions musicals s’hi celebren.

L’Ajuntament preveu un contracte d’un any amb la possibilitat de prorrogar-lo fins a 3 més, malgrat l’aportació municipal anirà disminuint un 25% cada any. També es compromet a fer-se càrrec del muntatge de la carpa i l’escenari, que ja estaran col·locats per la Festa Major de la Minerva, i de les despeses d’electricitat i aigua. En canvi, l’empresa que organitzi l’Oktoberfest haurà d’assumir el cost del muntatge i desmuntatge dels estands, les taules i cadires, el so i la il·luminació, la seguretat privada, el control d’aforament i els lavabos portàtils, entre d’altres.

Les empreses que vulguin optar a gestionar l’esdeveniment tenen temps fins el 27 de març per presentar les seves propostes i possibles millores per guanyar punts respecte la resta de licitadors.

Sense dates per l’Oktoberfest calellenca

Tot i que la licitació està en marxa, l’Ajuntament no ha decidit les dates en les quals se celebrarà. El problema de dates i espais amb W2M fa pensar que es deixarà passar el primer cap de setmana d’octubre -l’Ironman serà el diumenge 6- i començarà més tard. Tampoc es detalla si durarà dues setmanes, com passa des de 2018 per les queixes per sorolls, o si podria recuperar la tercera setmana.

En canvi, si que hi ha dates per l’Oktoberfest que W2M organitzarà a Santa Susanna: del 28 de setembre al 12 d’octubre. L’emplaçament definitiu no s’ha anunciat, però si es coneix que serà en plena zona turística.

Santa Susanna, pol d’atracció d’esdeveniments

Santa Susanna, sota el lideratge de Joan Campolier, s’ha convertit en el pol d’atracció dels esdeveniments socials i culturals del Maresme. El Psychobilly que fins ara es feia a Pineda també l’absorbeix Santa Susanna i tot apunta que l’Arts d’Estiu també farà el salt. També hi hauria un altre festival musical de Calella que podria acabar al poble veí.

Comparteix el contingut!

Go to Top