Diumenge se celebren els Jocs Florals dedicats a Àngel Guimerà

2024-03-14T18:23:42+01:0014/03/2024|

#sortimdecasaCalella Aquest diumenge se celebren els Jocs Florals, els premis literaris que organitzen els Amics de la Poesia de Calella i que arriben a la 42a edició homenatjant un dels dramaturgs catalans més reconeguts: Àngel Guimerà, un dels màxims exponents de la Renaixença de les lletres catalanes a finals del segle XIX.

Aquest 2024 se celebra el centenari de la seva mort, i des de l’entitat literària s’ha volgut fer un homenatge amb la representació teatral d’una part d’una de les seves obres més populars,“Terra Baixa”, que anirà a càrrec dels actors Joan Velasco i Assumpció Ortet, entre d’altres. També s’interpretaran dues cançons del musical “Mar i Cel”, a càrrec de Maria Vives i Martí Serrallonga.

La gala en la qual es donaran a conèixer els noms dels guanyadors serà diumenge a les 12h a l’Església de l’Escola Pia, com en les anteriors edicions. Els tres premis principals són la Flor Natural, dedicada al millor poema que canti a l’amor; l’Englantina, pel millor poema que enalteixi la terra, els costums i les tradicions; i la Viola, que s’entregarà al millor poema inspirat en els valors espirituals i ètics. També hi haurà el premi Maria Cardona al millor poema que s’inspiri en l’infinit del cel; i el guardó Concepció Organ pel millor poema que enalteixi les onades del mar.

El premi juvenil La Llopa es donarà al millor poema de tema lliure per a autors de fins a 20 anys i el premi Germanes Saula Palomer a la millor prosa poètica de tema lliure, també per a autors de fins a 20 anys. Per últim, el premi Francesc Grau a la millor prosa poètica de tema lliure, sense limitació d’edat.

Comparteix el contingut!

Go to Top