Els veïns del carrer Francesc Bartrina reclamen que es retirin els contenidors de l’aparcament

  • L'incendi de fa un mes ha indignat al veïnat, que demana mesures com la retirada o, com a mínim, el soterrament dels contenidors

  • El risc d’incendis, la insalubritat que es genera i el perill de despreniment de la paret afectada són les preocupacions diàries dels residents

2024-03-22T10:53:30+01:0022/03/2024|

Els veïns i veïnes del carrer Francesc Bartrina ja en tenen prou: reclamen a l’Ajuntament que retiri els contenidors de l’aparcament per tal de recuperar la seguretat a la zona i les condicions de salubritat que, afirmen, han empitjorat degut als contenidors i el tancat que els amagava. Demanen que, com a mínim, se soterrin si no es pot eliminar aquest punt de recollida. Per tirar endavant aquesta reclamació, els veïns han recollit una seixantena de firmes per tot el barri i tenen agendada una reunió amb responsables de l’Ajuntament, la segona per tractar aquesta qüestió, ja que de la primera van sortir sense cap mesura.

El malestar dels veïns s’ha accentuat arran de l’incendi de la nit del 23 de febrer, que va calcinar un cotxe, els contenidors i el tancat de fusta, afectant també altres vehicles aparcats. Afortunadament, no va haver-hi ferits, però encara no han transcendit les causes de l’incendi, tampoc si aquest va ser provocat. Fa uns sis anys, també es va produir un foc en el mateix punt, menys virulen que el de fa un mes.

Encara es desconeixen les causes de l’incendi del febrer (Foto: CalellaCOM)

Hores després de l’incendi, es van tornar a col·locar contenidors al pàrquing Bartrina, ocupant places d’aparcament, i es va precintar la zona davant de la paret on es va produir el foc pel risc de despreniment de les totxanes. La veïna que viu a l’edifici que toca amb l’aparcament, Roser González, es pregunta si “estan esperant que li caigui una totxana al cap d’algú per fer alguna cosa” i adverteix del perill que suposen els maons pel fet d’estar en males condicions. González porta anys demanant que s’actuï en aquesta paret, però encara no ha aclarit si és competència seva o de l’Ajuntament perquè li han donat respostes contradictòries al llarg dels anys. “Em van dir que pintarien un mural però que només m’informaven, no em demanaven permís, perquè la paret era seva. Però quan vaig demanar que l’arreglessin, em van respondre que era meva i ho havia de fer jo“, explica. “La paret està que cau. L’Ajuntament afirma que no són propietaris d’aquest pàrquing, però si estan traient beneficis, ells ho han de tenir en bon estat”, afegeix Rosa Vila, una altra de les veïnes afectades.

S’han tornat a instal·lar contenidors a la zona, ocupant places de l’aparcament. (Foto: CalellaCOM)

Al perill de despreniment de la paret de l’aparcament s’hi suma el risc de patir futurs incendis. De fet, la veïna que comparteix paret amb l’aparcament lamenta que les conseqüències de l’incendi podrien haver estat molt pitjors, ja que el seu fill té mobilitat reduïda i si el foc s’hagués propagat per casa seva, hagués sigut molt difícil evacuar-lo.

També s’hi afegeix la brutícia i condicions d’insalubritat que es generen als contenidors, agreujat pel fet que es trobaven amagats en un tancat de fusta on els veïns han vist en diverses ocasions a persones fent les seves necessitats i, fins i tot, mantenint relacions sexuals. El tancat va quedar reduït a cendres amb l’incendi i no s’ha tornat a col·locar. Ja s’han enviat a l’Ajuntament diferents instàncies, però mai s’ha obtingut una resposta satisfactòria. Els veïns volen solucions i estan farts d’excuses:L’Ajuntament ens ha dit que per volum de població no poden treure un punt de reciclatge, però a la porta petita de l’Església sí que van treure els contenidors” apunta Vila, recordant que “han d’estar en unes bones condicions”. A més, retreuen que no hi ha prou distància entre la ubicació de les bústies i els habitatges.

Els serveis municipals retirant els enderrocs després de l’incendi

Una altra qüestió que els preocupa i que han preguntat a l’Ajuntament és si s’han aplicat mesures d’ignifugació a la paret de maons, un tema que tornaran a plantejar a la reunió del 27 de març. Les dues veïnes afirmen estar disposades a arribar fins on calgui per aconseguir les mesures de seguretat i salubritat que consideren necessàries i que troben a faltar des de fa anys.

Comparteix el contingut!

Go to Top