La Diputació de Barcelona elimina la torre de guaita de l’ADF de Can Carreras

  • L'ADF Alt Maresme n'havia denunciat múltiples actes vandàlics cap a la infraestructura de vigilància d'incendis forestals

2024-03-30T16:42:33+01:0030/03/2024|

La Diputació de Barcelona ha desballestat, aquesta setmana, la torre de guaita que va cedir a l’ADF Alt Maresme per a les tasques de vigilància i prevenció d’incendis forestals. Estava situada a l’urbanització de Can Carreras i en múltiples ocasions havia patit actes vandàlics.

La torre de guaita local no és la única que s’ha eliminat; s’estan substituint aquestes infraestructures per càmeres de vigilància que localitzen columnes de fum i que es controlen directament des de la Torre de Collserola, de tal forma que es redueix el nombre de personal necessari per la prevenció d’incendis.

Atacs continuats des de 2021

Des de l’entitat de prevenció i extinció d’incendis forestals expliquen que els vidres de les finestres han estat els principals objectius dels vàndals. Els dos primers atacs es van produir amb pocs mesos de diferència, l’any 2021. El primer va ser al març, quan a causa de la tercera onada de la pandèmia i les restriccions sanitàries, van aturar l’activitat i algú va aprofitar aquella aturada per fer malbé els vidres de la torre.

Malgrat es van protegir els vidres de la porta i les finestres amb planxes de fusta, 4 mesos més tard la torre va tornar a ser l’objectiu del vandalisme. Al no poder trencar els vidres, algú va pujar amb una pedra i va intentar entrar a l’interior de la torre picant tot el marc d’alumini de la porta, així com la mateixa entrada. Tot i no haver-hi res, no van aconseguir entrar-hi.

Després d’un temps sense haver patit cap atac, el juliol de l’any passat, van tornar a intentar accedir a l’interior de la torre forçant el pany, però sense èxit.

En converses amb la Diputació de Barcelona des de setembre 

Els darrers esdeveniments ocorreguts van obligar a la coordinació de l’ADF a posar-se en contacte amb la Diputació de Barcelona, que és la propietària de la torre, i el Parc del Montnegre i el Corredor per tal de prendre una decisió al respecte. Malgrat els forestals van traslladar la problemàtica al mes de setembre, no ha estat fins ara que han rebut la comunicació que han retirat la torre.

Els voluntaris de l’ADF Alt Maresme anaven fent el manteniment, desbrossant la zona i mantenint la torre en condicions, però degut als atacs continuats, afirmen que els resulta inviable mantenir-la en condicions, ja que els únics ingressos que rep l’entitat són les subvencions que els donen els Ajuntaments.

Comparteix el contingut!

Go to Top