El govern descarta mantenir les parades del mercat al futur centre cívic

  • El govern està decidit a canviar l'ús comercial del mercat pel del centre cívic i no contempla combinar-los, com demanaven les paradistes

  • Les paradistes desconeixen el temps que els queda al mercat i la indemnització que rebran

2024-04-09T15:08:57+01:0009/04/2024|

El mercat municipal perdrà l’actual activitat comercial quan es converteixi en centre cívic. El govern descarta mantenir les parades, tal com demanaven les dues paradistes, al·legant que “no hi haurà espai” perquè es destinarà a altres usos, que encara no es coneixen però que hauran de quedar definits al pla funcional que ha encarregat el consistori a una empresa externa. Els dos partits de govern ja tenien decidit el futur de la infraestructura i no consideren modificar-lo.

Per tant, les paradistes es queden sense opcions de mantenir el seu negoci al mercat. Cal Xoi i Va de Peix – Cal Federal són les dues parades que queden actualment i defensen la necessitat d’un mercat a Calella, ja que tenen una demanda de clients que busquen productes de proximitat. Les parades de fruita i peix plantegen seguir treballant conjuntament amb el centre cívic en marxa, posant com a exemple de simbiosi entre l’activitat comercial i social el mercat de la Plaça Cuba a Mataró, que disposa d’un espai d’exposicions i un de jocs, una aula de cuina i un espai de conferències i xerrades.

Promesa electoral

Tant Junts com el PSC van proposar en la campanya electoral convertir el mercat en un centre cívic i el pressupost del 2024 inclou 150 mil euros d’assignació directa i preveu destinar 210 mil euros més de la venda de dos actius de titularitat municipal: l’edifici de l’antiga caserna de la comissaria de policia que estava ubicada al carrer Sant Joan i d’una parcel·la situada a Pineda on estan instal·lats els repetidors telefonia mòbil, televisió i altres serveis de telecomunicacions. El primer pas ha estat l’encàrrec de la redacció del pla funcional, a partir del qual caldrà redactar pròpiament el projecte i licitar-lo. En definitiva, tota una sèrie d’actuacions que s’allargaran en el temps; el més probable és que calgui esperar, com a mínim, fins l’any que ve per veure moviment al mercat.

Aquest marge de temps és el que els queda a les paradistes del mercat abans que l’Ajuntament els rescindeixi el contracte. Això vol dir que les haurà d’indemnitzar, ja que no s’ha complert el termini de temps que tenien per contracte. El problema és que les paradistes segueixen sense saber de quina quantitat s’està parlant, quan ho cobraran i quant de temps podran seguir treballant al mercat, una situació que qualifiquen de “vergonyosa”. De moment, només saben que podran continuar durant aquest 2024, però no tenen data oficial.

Comparteix el contingut!

Go to Top