L’Ajuntament comissa un gos i multa al propietari per no tenir llicència ni assegurança

  • El gos és d’una raça considerada potencialment perillosa

  • El consistori ha enviat a l’animal al CAAD Maresme i ha imposat una multa de 2.500 euros al propietari

El gos comissat és de la raça american staffordshire terrier, similar al de la foto

2024-04-14T18:28:35+01:0014/04/2024|

L’Ajuntament ha comissat un gos a un veí de Calella i l’ha multat per no tenir ni assegurança ni la preceptiva llicència en tractar-se d’una raça considerada potencialment perillosa. El consistori ha enviat l’animal, un American Staffordshire Terrier, al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics (CAAD) Maresme.

El propietari del gos ha rebut dues sancions. Una és de 2.404 euros per no tenir la llicència d’animals potencialment perillosos, la quantitat mínima per les infraccions molt greus que estableix la llei sobre el Règim Jurídic de la Tinença d’Animals Potencialment Perillosos. La segona és de 150 euros per no tenir contractada una assegurança de responsabilitat civil pels possibles danys que pugui causar a tercers.

Avui dia, encara es contempla la classificació de gossos potencialment perillosos. La llei de protecció dels drets i el benestar dels animals contemplava la possibilitat d’eliminar aquesta llista i classificar a cada animal de forma individual amb tests, per veure si tenia conductes agressives i potencialment perilloses. Però finalment es va descartar aquest article i continua vigent la classificació de races perilloses estipulades a la llei espanyola ara fa 25 anys.

Actualment, hi ha 14 races de gossos considerades perilloses, que són: Akita inu, American bully, Bullmastiff, Dòberman, Dog argentí, Dog de Bordeus, Fila brasileiro, Mastí napolità, Pit bull terrier, Dog canari, Rottweiler, Staffordshire bulterrier, American Staffordshire Terrier i el Tosa japonès.

Comparteix el contingut!

Go to Top