Els Comuns reclamen que es retirin els llits elàstics de La Gàbia perquè malmeten estèticament la balustrada

  • Calella en Comú Podem considera que els jocs infantils interfereixen en l'estètica del passeig i de la balustrada i ha presentat un recurs contra l’acord de la Junta de Govern que ha aprovat el projecte

  • Els llits elàstics i els de cordes han estat l’element més criticat també per part de la ciutadania

Els llits elàstics són l'element més discrepant del passeig

2024-04-15T14:14:38+01:0015/04/2024|

Calella en Comú Podem reclama que es retirin els jocs infantils que ha instal·lat la nova empresa que gestiona La Gàbia. La formació considera que “entren en contradicció estètica” amb la imatge del passeig i, en especial, amb la balustrada, declarada Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), i que xoquen amb l’ordenança de paisatge urbà de Calella, el POUM i la llei de Patrimoni cultural català, que exigeix la protecció dels béns culturals -en aquest cas, la balustrada- i el seu entorn. Amb la intenció que s’eliminin, els Comuns han presentat un recurs contra l’acord de la Junta de Govern Local que va donar el vistiplau al projecte perquè reconsiderin aquest aspecte.

Els Comuns afirmen que els jocs infantils són “elements estranys que no formen part del paisatge tradicional de la zona” i que “trenquen, per l’espai que ocupen, pels volums i pels colors que tenen, amb l’harmonia del passeig”. Per això, consideren que entren en conflicte amb diferents normatives municipals i autonòmiques.

“L’Ajuntament vetllarà perquè les intervencions en edificació o ús del sòl no desvirtuïn ni incideixin negativament en el paisatge urbà actual o el seu entorn”, estableix el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), mentre que l’ordenança de paisatge urbà marca la voluntat de “reduir l’ocupació de l’espai públic per elements que no li són propis així com minimitzar l’impacte dels elements tècnics de les instal·lacions, la retolació i la publicitat comercial preservant la fisonomia de les façanes dels edificis, posant en valor l’arquitectura i el paisatge per al gaudi del conjunt de la ciutadania en relació a l’ús privatiu d’aquest espai”.

Calella en Comú Podem entén que s’estan vulnerant aquests articles permetent que els llits elàstics i els de cordes estiguin al passeig. La formació afegeix que també es malmeten els arbres del passeig; assegura que els nous gestors de La Gàbia han demanat tallar algunes branques i que és incompatible amb la protecció dels arbres.

El projecte de reforma i millores de La Gàbia va estar en exposició pública durant el mes d’agost de l’any passat. La instal·lació dels jocs infantils ja estava contemplada, donant detalls dels elements que es posarien, però en aquell moment ningú va aixecar la veu. Tot i així, Sebastià Tejada, portaveu dels Comuns, considera que “l’Ajuntament podria haver adoptat el criteri que el projecte, tal com queda conformat, no era d’acord a normativa i podria no haver-lo acceptat”. Un cop la Junta de Govern ha aprovat la certificació d’obres i les ha recepcionat és quan els Comuns han presentat el recurs, demanant que reconsideri la seva decisió.

Tejada ja va anunciar en el darrer ple que presentaria el recurs i l’alcalde li va respondre que ho estudiarien. Si el govern desestima el recurs, el portaveu dels Comuns buscarà complicitats amb altres partits de l’oposició per elevar el recurs a un organisme superior.

Descontentament popular

Els llits elàstics han estat l’element més criticat de la nova etapa de La Gàbia. Fa mesos que es van instal·lar, però havien quedat a mig muntar mentre es feien les obres a l’interior del bar rodó. Tot i la sorpresa inicial, ben aviat van començar les crítiques a través de les xarxes socials i en diferents converses i actes polítics. De fet, en un dels actes que organitza periòdicament el PSC per parlar de la tasca del govern municipal, els assistents, la majoria militants, van retreure que els dirigents locals permetessin els jocs al passeig en trencar la coherència estètica de la zona.

Comparteix el contingut!

Go to Top