L’Ajuntament dona 4 mesos per executar les obres d’adequació de La Gàbia

  • L’empresa adjudicatària, Xenulua, S.L., ja ha començat les reformes exteriors

  • El govern municipal ha aprovat definitivament el projecte d’adequació, que proposa reformes per valor de gairebé 400 mil euros

El conegut popularment com bar rodó es dirà Tsunami La Gàbia, segons el projecte d’adequació de l’establiment, però mantindrà els cartells actuals. El seu logotip serà un peix a l’interior d’una gàbia oberta.

Les persianes de La Gàbia continuen baixades, però han començat les reformes

2023-10-12T12:12:47+01:0011/10/2023|

L‘Ajuntament ha marcat un termini perquè les obres de millora de La Gàbia estiguin enllestides. Xenulua, S.L., l’empresa que va guanyar l’adjudicació del restaurant calellenc, té 4 mesos per executar les reformes, a comptar des de finals de setembre. És a dir, per finals de gener haurien d’estar acabades i, previsiblement, el restaurant en marxa. No obstant, l’Ajuntament no ha anunciat si hi haurà alguna penalització en cas d’incomplir el termini.

L’empresa ja ha començat els treballs; de fet, des de l’exterior es poden veure com s’estan renovant els elements decoratius de la façana. També s’han substituit algunes persianes, un requisit que l’Ajuntament va posar en el plec de clàusules. A més, a la coberta s’hi han instal·lat plaques solars. Tot i així, el bar rodó continua totalment tancat. On no s’hi veu cap canvi és a l’àrea de jocs infantils, que continua a mig instal·lar i amb la zona de llits elàstics plens de fulles, evidenciant que no s’ha tocat en força temps.

Actuacions per valor de gairebé 400 mil euros

 L’Ajuntament ha aprovat definitivament el projecte d’adequació del restaurant, que proposa un conjunt d’actuacions per valor de gairebé 400 mil euros. El nom és un dels aspectes que el projecte recull que variarà, passant a dir-se Tsunami La Gàbia, però mantenint el cartell actual. El seu logotip serà un peix a l’interior d’una gàbia oberta. A nivell de disseny, l’empresa adjudicatària preveu seguir amb el blau com a color principal a l’exterior, assimilant-lo al parc infantil, i el color crema a l’interior perquè recordi a la platja. 

La instal·lació dels jocs infantils i de les plaques solars són algunes de les actuacions més destacades del projecte, que també inclou la col·locació de tendals a les terrasses, càmeres de seguretat i la revisió de les instal·lacions. Són, bàsicament, treballs d’acabats, ja que no s’actuarà en l’estructura de l’establiment.

Segons el projecte, Xenulua, S.L. preveu organitzar activitats com tallers i concursos. Tot i així, el document té uns terminis que han quedat totalment obsolets: preveia obrir portes el dia 22 de juliol i acabar les reformes amb el bar en marxa, marcant el 31 de desembre d’aquest any com a data màxima per tenir-ho totalment enllestit. És evident, però, que no ha estat així. A més, detalla com a executat alguns treballs que no estan acabats, com la instal·lació dels tendals o el revestiment amb vinils de la façana.

8 mesos tancat

El bar rodó porta ja 8 mesos tancat. L’equip de Jordi Estivill va acomiadar-se de l’establiment el 19 de febrer, obrint poc temps després Can Tivill. Però La Gàbia ha estat durant tot aquest temps amb les persianes baixades, deixant perdre l’època de més clients i facturació, l’estiu. La ciutadania no va veure amb bons ulls el canvi d’empresa, però tampoc el fet que porti pràcticament tot el 2023 tancat.

Sembla que la maquinària s’ha posat ara en marxa i el compte enrere està activat. L’empresa va guanyar l’adjudicació proposant pagar un cànon anual de 33.333 euros, la mateixa quantitat que ha de dipositar com a fiança. Es desconeix si ha hagut d’abonar el cànon d’aquest any, tenint en compte que no ha facturat res per estar tancat. A principis de l’any vinent, podria entrar en funcionament, si, ara si, es compleixen els terminis.

Comparteix el contingut!

Go to Top