L’EuroVelo motivarà la instal·lació de nous serveis per ciclistes a Calella

  • S'instal·laran pèrgoles ciclovoltaiques, punts de recàrrega per e-bikes, zones de reparació i neteja de bicicletes i aparcaments

  • El Consell Comarcal del Maresme ha d'executar les actuacions abans d’abril de 2026 amb una subvenció de 3 milions d'euros dels fons europeus

La N-II és la via per la qual més ciclistes circulen a Calella

2024-04-16T19:21:45+01:0016/04/2024|

La subvenció dels fons Next Generation per la creació del Maresme EuroVelo 8, l’adaptació de la ruta ciclista del Mediterrani que lidera el Consell Comarcal del Maresme, dotarà de nous serveis i infraestructures pels ciclistes a Calella.

Molts d’ells aniran en la línia de millorar l’eficiència energètica, com la instal·lació de pèrgoles ciclovoltaiques als laterals de l’eix ciclable i la creació de d’elements com punts de recàrrega per e-bikes i zones de reparació i neteja de bicicletes. També es faran actuacions per afavorir la connexió dels diferents trams i es crearan aparcaments segurs per les bicis.

Una central de reserves turística

Un altre aspecte que permetrà la subvenció és la creació d’una pàgina web amb l’oferta turística de la comarca que també funcioni com a central de reserves a nivell públic, de tal forma que se centralitzaran els diferents recursos turístics del Maresme amb especial dedicació a les experiències dels cicloturístiques.

La gestió de la xarxa de senders, de les rieres i del sotabosc, entre d’altres elements del medi natural, també s’ha contemplat, arranjant camins i instal·lant la senyalística perquè sigui senzill guiar-se a través de la ruta ciclable. A nivell general, els àmbits d’actuació del projecte van des de l’eficiència energètica i la transició digital, fins aspectes com la competitivitat del territori i la reforma dels espais naturals a la meitat dels municipis de la comarca. Totes les actuacions han d’estar enllestides abans del 31 de març del 2026.

3 milions d’euros per crear la ruta

El Consell Comarcal del Maresme és l’organisme que ha rebut la subvenció per executar el Maresme Eurovelo 8. El pressupost total és de gairebé 3,1 milions d’euros, corresponents al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dels fons Next Generation. El projecte maresmenc es va incloure en la convocatòria extraordinària de 2023 del “Pla de sostenibilitat turística en destins” del Ministeri d’Indústria i Turisme.

L’EuroVelo és una xarxa que connecta Europa a partir de 17 rutes ciclistes. La número 8 és l’eix de la Mediterrània i uneix Cadis amb Atenes i Xipre, passant per Catalunya i el Maresme.

Comparteix el contingut!

Go to Top