La Junta Electoral expedienta al conseller de Salut per les visites a centres sanitaris

  • El PSC havia denunciat Manel Balcells al·legant que havia vulnerat la neutralitat política destacant els èxits del govern

  • El conseller va visitar també l'Hospital de Calella per presentar el pla funcional de l'ampliació

El conseller de Salut ha visitat 8 centres de salut durant aquest mes d'abril

2024-04-30T20:41:48+01:0030/04/2024|

La Junta Electoral Central (JEC) ha obert un expedient sancionador al conseller de Salut, Manel Balcells, per les visites que va fer a diferents centres sanitaris just abans que comencés la campanya electoral, entre el 10 i el 22 d’abril. Pocs dies després, just el primer dia de campanya, el conseller va visitar l’Hospital de Calella, però aquesta trobada no s’ha inclòs en la denúncia. Balcells s’enfronta a una possible multa de fins a 3.000 euros per vulnerar la neutralitat política en període electoral.

La Junta Electoral admet la denúncia que ha presentat el PSC, on al·lega que el conseller va vulnerar l’article 50 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General. Els socialistes acusen el conseller de Salut d’aprofitar les visites per fer al·lusions als èxits obtinguts pel govern d’ERC. Entre els centres sanitaris que esmenta la denúncia hi ha les visites als CAPs de Roquetes, Numància, Torroella de Montgrí i Olot; també inclou l’hospital de Viladecans i el bloc quirúrgic de Santa Caterina, a Barcelona.

En la resolució, la JEC apunta que, enlloc de proporcionar informació sobre les obres en curs, Manel Balcells s’ha centrat a destacar els èxits i projectes futurs i afirma que són inauguracions encobertes que no són essencials per l’interès públic i que, per tant, incompleix la llei electoral. A més, adverteix al conseller que “s’abstingui de fer actuacions similars durant la resta de la campanya”. Tot i així, el conseller encara té visites programades; la propera és el dijous 2 de maig al Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell per la reobertura de l’espai. Balcells té un marge de 10 dies per recórrer a la resolució i presentar al·legacions.

La visita del conseller a l’Hospital de Calella

La denúncia no ha inclòs la visita que el conseller va fer a l’Hospital de Calella el 26 d’abril per la presentació del pla funcional i d’espais de l’ampliació del centre. Durant la visita, Manel Balcells va prometre que l’ampliació de l’Hospital de Calella estaria enllestida l’any 2030 i que la licitació del projecte constructiu es faria abans de l’estiu. També va parlar dels beneficis d’aquest pla, que suposaven “una gran transformació que genera unes expectatives reals i possibilistes d’unes millores que són necessàries”.

El conseller, però, no va parlar dels diners que s’hi invertirien, al·legant que volia evitar la multa per part de la Junta Electoral. No obstant, la visita va tenir les mateixes característiques que les que sí han resultat castigades. Fins la setmana passada, el conseller Balcells no havia vingut mai a l’Hospital de Calella i la seva visita va ser el primer de la campanya electoral, passant també per un altre centre sanitari que gestiona la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el CAP de Malgrat de Mar..

Comparteix el contingut!

Go to Top