Un sindicat dels Mossos d’Esquadra denuncia que no es reforçaran les comissaries de l’Alt Maresme a l’estiu

  • El sindicat Uspac acusa la gestió "nefasta" per no preveure un reforç d'agents a les zones turístiques durant l'estiu

  • El conseller d'Interior s'havia compromès a incrementar la plantilla de les comissaries de Pineda i Arenys durant el conflicte de seguretat a c¡Calella

2024-05-08T07:04:13+01:0006/05/2024|

Les comissaries dels Mossos d’Esquadra de Pineda de Mar i d’Arenys de Mar no tindran un reforç d’agents aquest estiu, un període de temps en què la població creix de forma important gràcies al turisme. Així ho denuncia Uspac, el sindicat independent dels Mossos d’Esquadra, qui alerta de la manca de policies durant l’estiu a diferents comissaries de les zones turístiques de Catalunya que perjudicarà el propi cos degut a l’increment del treball i de la població.

El sindicat denuncia que el Pla d’estiu, que habitualment contempla l’increment de reforços a totes les comissaries entre juny i setembre, aquest any només s’aplicarà a set municipis del país, i només un pertany a la comarca del Maresme: Mataró. La resta s’hauran de gestionar amb el personal actual i hores extres, tot i que el sindicat es mostra escèptic amb la quantitat d’hores extres i la forma com es gestionarà.

És el cas de l’Alt Maresme, una zona on el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, es va comprometre a destinar agents de la nova promoció de mossos -una formació que acabarà el mes d’agost- en ple conflicte per la seguretat a Calella, un increment del qual encara no es té cap informació. De fet, era una demanda conjunta de tots els municipis: els alcaldes de l’Alt Maresme van reclamar per carta al conseller un augment dels Mossos, retreient que, a través de les policies locals, “els ajuntaments estem assumint una part molt significativa de la càrrega de treball, de la pressió social i de la responsabilitat en l’àmbit de la seguretat pública”.

El sindicat critica una gestió “nefasta”

L’Uspac carrega en un comunicat contra la decisió del govern i considera que la previsió és lamentable, demostrant un cop més que el territori no és la seva prioritat ni tampoc les condicions laborals ni la seguretat dels mossos i mosses que hi treballen dia a dia”. Afegeix que la gestió del departament és “nefasta”, que són uns incapacitats per liderar aquest cos i que estan només preocupats en ocupar cadires i conservar-les”.

Calella és una de les ciutats que es veu afectada per aquesta decisió, ja que l’increment de la població pel turisme és important i es pot arribar a doblar.

Comparteix el contingut!

Go to Top