Junts+ s’imposa a Calella, ERC punxa i es disparen Aliança Catalana i el PP

  • La tendència de vot de Calella s’inclina clarament cap a la dreta i tant els independentistes com constitucionalistes milloren resultats

  • El PSC també puja, però punxen ERC, Ciutadans i la CUP

2024-05-12T22:49:15+01:0012/05/2024|

Junts+ torna a guanyar les eleccions catalanes a Calella, igual que l’any 2021. El partit liderat per Carles Puigdemont millora els resultats i supera els 2 mil vots i més del 27% dels suports, però demostrant clarament que la tendencia de vot a Calella s’inclina cap a la dreta de l’espectre polític. El PP és la força que més vots ha aconseguit sumar, gairebé 500 més que als darrers comicis electorals catalans, el que representa un 6,22% més. El partit d’extrema dreta independentista, Aliança Catalana, irromp com a sisena força, amb 442 vots. Pel que fa a Vox, revalida el mig miler de vots de les eleccions del 2021, pujant sensiblement. Ciutadans, en canvi, pràcticament desapareix perdent 270 vots i aconseguint-ne només 34. 

El PSC és l’únic gran partit d’esquerres que puja, aglutinant més de 400 vots més que l’any 2021 i situant-se com a segona força a Calella desbancant a ERC, amb gairebé el 22% dels suports. Els darrers tres anys de govern han passat factura a Pere Aragonès: la patacada a nivell general també es reflecteix a la nostra ciutat, on els republicans perden un 6,5% dels vots respecte el 2021. La CUP també s’ha deixat la meitat de vots pel camí i passa de cinquena a vuitena força, mentre que la baixada dels Comuns Sumar és més lleu i es queda amb el 4% dels vots dels calellencs.

Alhora, el partit que l’exconsellera Clara Ponsatí i el filòsof Jordi Graupera han presentat per primera vegada s’ha quedat només amb una trentena de vots, superat pel PACMA.

A Calella també s’han registrat 44 vots nuls i 86 en blanc, que no fan variar els resultats.

Poc més de la meitat dels calellencs han anat a votar

La participació a Calella aquest any se situa en el 56,35%, millorant en 3 punts respecte el 2021. Han votat 7.528 calellencs i calellenques, tot i que la resta de les 13.357 persones cridades a les urnes han decidit quedar-se a casa. 

El pes d’aquestes eleccions no han aconseguit atraure un volum molt gran de gent, com si ho van fer les del 2017, dos mesos després del referèndum i que va mobilitzar a les urnes unes 9.928 persones, aconseguint un 78,30% de participants. 

L’augment lleuger de la participació també s’ha vist reflectit en el conjunt del Maresme, arribant al 58,29%. En el conjunt de la comarca, Junts també ha estat l’opció majoritària, amb més de 49 mil vots, seguit de ben a prop pel PSC i ERC, que conserva la tercera plaça. La quarta força ha estat el PP amb més de 20 mil vots. En conjunt, també s’han comptabilitzat 1.539 vots nuls i 2.238 vots en blanc.

El PSC guanya les eleccions a Catalunya

El partit de Salvador Illa ha aconseguit 42 escons al Parlament, millorant els resultats del 2021 i en una bona posició per convertir-se en el proper president de Catalunya. Junts+ ha obtingut 35 escons i ERC ha baixat fins als 20. El PPmultiplica el nombre de diputats fins als 15 i VOX n’aconsegueix 11. Els Comuns es queden amb 6, la CUP amb 4 i Aliança Catalana entra al Parlament amb dos escons.

Comparteix el contingut!

Go to Top