La R1 recupera la normalitat i arriba de nou a Barcelona

  • La línia de tren del Maresme recupera el seu recorregut després de la incidència provocada pel robatori de coure de diumenge

  • Aquest dimarts hi ha hagut un altre robatori de cable, entre les Borges Blanques i Vinaixa, i ahir entre La Llagost i Maçanet, amb menys incidència

2024-05-14T08:27:29+01:0014/05/2024|

La línia de tren del Maresme, la R1 i la RG1, recupera aquest dimarts la normalitat després de dos dies caòtics degut al robatori de cable de la matinada del diumenge que va col·lapsar el servei ferroviari arreu de Catalunya. La línia de la costa torna a arribar a Barcelona; des de diumenge calia baixar a Badalona i fer transbord en metro per anar a la ciutat comtal.

Així, la R1 torna a fer el recorregut sencer, de Maçanet-Massanes a l’Hospitalet de Llobregat, i la RG1 entre l’Hospitalet i Figueres-Portbou.

Són molts els treballadors i estudiants de Calella que utilitzen el tren com a mitjà de transport per arribar cada dia fins al seu centre de treball o d’estudis, amb una sort incerta degut als retards i incidències constants. Avui, després d’una afectació tan generalitzada, també podria haver algun retard.

Nous robatoris de coure

Després del robatori de cable de diumenge, tant ahir com avui n’hi han hagut dos més. Aquesta matinada, s’han endut coure d’una zona entre les Borges Blanques i Vinaixa, a Lleida, afectant les línies R14 i R15. Ahir va ser entre La Llagosta i Maçanet, en un punt per on passen els trens de l’R2 nord i R11. Aquests nous robatoris, però, han tingut molta menys afectació a la circulació.

Xoc entre el govern espanyol i el català

El ministre de Transports, Óscar Puente, nega que la situació de Rodalies es pugui atribuir a una falta d’inversió i apunta al sabotatge pel robatori de coure de diumenge, malgrat els Mossos descarten aquesta hipòtesi. Puente adverteix que tornar a la normalitat a tota la xarxa de Rodalies costarà 15 milions d’euros i dos mesos de feina.

Per la seva banda, la Generalitat retreu al ministre que avali la “teoria conspiranoica” del sabotatge i acusa la falta inversió en la infraestructura.

Comparteix el contingut!

Go to Top