Els veïns de la plaça Catalunya reclamen patrullatge policial a peu

  • Denuncien la inseguretat creixent a la plaça, sobretot degut al tràfic de droga a petita escala a totes hores del dia

2024-05-22T12:17:59+01:0022/05/2024|

La plaça Catalunya és un dels punts neuràlgics de la ciutat, però els veïns denuncien que la inseguretat ha anat creixent darrerament degut al tràfic de droga a petita escala, que afirmen que es produeix a totes hores del dia, tant a plena llum com de nit. Per això, reclamen un reforç policial a peu que generi un efecte dissuasiu entre els traficants.

Els residents que viuen pels voltants de la plaça estan farts de veure intercanvis de droga. Fins i tot, en alguns casos, han obstaculitzat la circulació. Expliquen que les vendes il·lícites es produeixen a peu però també des de les finestres dels cotxes. Els veïns coneixen tots els punts des dels quals operen els traficants i demanen patrullatge policial que passegi per la plaça per tal que disminueixi aquest comerç il·legal. També per aconseguir augmentar la seguretat a la plaça, ja que alguns afirmen tenir por de passar-hi a les nits.

Precisament degut a un conflicte per drogues, es va produir una baralla a la plaça fa un mes, amb diversos individus implicats. Les imatges es van difondre ràpidament per les xarxes socials on destacava la brutalitat de l’agressió, amb un dels joves colpejant-ne un altre amb un bat de beisbol. El que no es veia al vídeo però que els veïns denuncien és que un altre dels implicats tenia una catana, una arma blanca que es desconeix si va arribar a utilitzar, però que va llençar a la font situada al mig de la plaça abans que arribés la policia. Degut a la sequera, la font està buida, de tal forma que els veïns la van veure.

El grup implicat en la baralla està sovint per la zona i estan relacionats amb el tràfic de droga, però no són els únics. També hi ha algun pis per la zona on els veïns denuncien que s’hi produeix activitat delictiva del mateix tipus i que, fins i tot, una persona ha resultat ferida. Per tal d’evitar aquesta situació i recuperar la calma, els residents demanen més presència policial per la zona.

També acusen l’incivisme per part d’algunes persones, que deixen que els nens trepitgin la vegetació de la font malgrat no estar permès i pel perill que comporta que caiguin a la font i es colpegin amb els ruixadors, ara que està buida.

Comparteix el contingut!

Go to Top