El personal de neteja es mobilitza davant de l’Ajuntament

  • Els treballadors d’Urbaser i Arca del Maresme reclamen millores salarials i laborals i nous vehicles

  • S’han concentrat per visibilitzar les seves demandes i aconseguir que l’Ajuntament s’involucri en la negociació amb l’empresa

Els treballadors van xiular davant les portes de l'Ajuntament per manifestar els seus problemes (Foto: CalellaCOM)

2024-05-27T15:07:18+01:0027/05/2024|

Els treballadors del servei de neteja i recollida d’escombraries s’han mobilitzat aquest migdia a la plaça de l’Ajuntament per reclamar millores salarials i laborals i també nous vehicles i maquinària en condicions per poder prestar el servei.

El personal denuncia que porten quatre anys amb el sou congelat i que s’estan empobrint, a més de treballar amb por degut a l’antiguitat i l’estat dels vehicles, que els fa témer tenir un accident en qualsevol moment. “El més important és la seguretat i no en tenim“, lamenta un dels empleats concentrats. Afirmen també que falta personal, especialment ara a les portes de la campanya d’estiu, moment en què es multiplica la població degut al turisme i, per tant, també la quantitat de residus.

Els treballadors destaquen que mai havien aconseguit la unió actual per una causa comuna, i que es dona perquè les condicions han empitjorat; no només a nivell salarial, sinó també perquè denuncien que no tenen el material adequat, com guants d’un material poc resistent. Els ha acompanyat en la concentració un dels membres sindicals del sector viari de Comissions Obreres del Maresme, Francisco Bravo.

Implicació de l’Ajuntament

La ubicació escollida per la concentració no és casual: han volgut visibilitzar les seves demandes davant de l’Ajuntament perquè el govern s’hi impliqui i s’assegui també a la taula a negociar amb l’empresa, després d’una primera reunió de la qual no han obtingut solucions. El comitè d’empresa ja va presentar una proposta de conveni amb millores, però es queixen que la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Urbaser i Arca del Maresme les van denegar totes i que l’únic plus que els plantejaven és discriminatori, perquè va lligat a la presència a la feina i perjudica als treballadors que estiguin de baixa mèdica.

Aquesta és la primera acció que ha plantejat la plantilla, una mobilització a les portes del consistori amb xiulets per cridar l’atenció de les autoritats locals, que repetiran el dimecres i el divendres d’aquesta setmana passades les 12h del migdia, moment en què acaba un dels torns. També estan valorant altres formes de mobilització.

Sense espai pels vehicles

Els treballadors es troben amb un problema sobrevingut. El descampat que fins ara s’utilitzava per emmagatzemar els vehicles es convertirà en un pàrquing per un dels hotels de la zona i no saben on els hauran de deixar. Adverteixen que els elèctrics no els poden deixar massa lluny o es quedaran sense bateria. Fa unes setmanes, un camió es va incendiar en el descampat, un incident que ha augmentat la por del personal en relació als vehicles.

Comparteix el contingut!

Go to Top