El Consell Comarcal invertirà 177 mil euros en serveis cicloturístics a Calella

  • S'instal·larà una pèrgola fotovoltaica i una zona d’aparcaments, reparació, neteja i recàrrega de bicicletes i e-bikes en el marc de la xarxa EuroVelo

  • També es crearan dues connexions amb les rutes ciclistes, sense que s’hagi definit encara la ubicació, actuacions que es preveu enllestir a finals de l'any vinent

Calella està certificada com a ciutat de Turisme Esportiu. (Foto: CalellaCOM)

2024-06-06T10:21:26+01:0006/06/2024|

Calella tindrà, l’any vinent, nous serveis per a ciclistes que beneficiaran als residents i que serviran també com a reclam turístic, aprofitant que el traçat de la ruta EuroVelo 8 passa per la nostra ciutat. Es crearà un aparcament per a bicicletes, una zona de reparació i neteja per a aquests vehicles i també un punt de recàrrega per les e-bikes; el més probable és que estiguin concentrats en la mateixa ubicació i sota una pèrgola fotovoltaica que abasteixi tant l’estació de recàrrega elèctrica com la futura comunitat energètica local que es crearà a la ciutat. “Estarà tancat i funcionarà mitjançant una aplicació. Estarà preparat per casos de vandalisme, que era una de les preocupacions dels ajuntaments, i estem intentant que també s’hi puguin incorporar càmeres”, explica el conseller delegat de Planificació Estratègica del Consell Comarcal del Maresme, Xavier Ponsdomènech, qui també és el líder d’ERC a Calella, que és qui capitaneja el projecte.

Serà l’organisme comarcal qui finançarà tots aquests serveis, que destinarà a Calella 177 mil euros de la subvenció europea que ha rebut en el marc del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions. En aquesta partida, també s’hi inclou dues actuacions d’interconnexió amb les rutes ciclistes, però encara no s’ha definit la ubicació.

Ponsdomènech afirma que el projecte s’ha anat modificant per tal de “comptar amb els ajuntamentsa l’hora d’establir els serveis que s’instal·larien a cada municipi. Destaca que es va donar la possibilitat de “fer la carta als reis” partint d’un llistat d’actuacions, per després anar definint en funció del pressupost. Les partides s’han anat ajustant als diferents eixos del projecte i la majoria d’ajuntaments han aconseguit els serveis que havien sol·licitat.

La ubicació, encara per definir

Precisament, el primer conveni que s’ha signat és amb l’Ajuntament de Calella, tot i que encara queden diferents tràmits burocràtics i que el consistori defineixi les localitzacions dels serveis i dels trams d’interconnexió.

Representants del Consell Comarcal i de l’Ajuntament s’han reunit per signar el conveni. (Foto: Aj. Calella)

El traçat de l’EuroVelo passa per la façana marítima de Calella, igual que la Via Marina del Camí de Sant Jaume, una decisió que ha pres la Generalitat. Però els diferents serveis cicloturístics podrien instal·lar-se en un altre punt de la ciutat. Ponsdomènech explica que la petició que ha fet a l’alcalde, Marc Buch, és que no s’ubiquin en un territori de competència de Costes, per evitar que els tràmits s’allarguin encara més.

Els serveis s’instal·laran l’any 2025

La intenció del conseller de Planificació Estratègica és preparar pròximament les licitacions i que tant la pèrgola fotovoltaica com les zones per bicicletes es puguin instal·lar durant l’any vinent, quedant enllestides abans d’acabar el 2025. Ara s’estan redactant les bases de les licitacions per acabar d’ajustar els pressupostos que es destinaran a cada actuació.

De fet, la subvenció dels Next Generation té un termini d’execució de tres anys que finalitzarien a mitjans de 2026, que Ponsdomènech tem que serà massa just degut als terminis administratius previs a les actuacions.

Accions comunes pel Maresme

A banda de les diferents actuacions que cada municipi ha sol·licitat, n’hi ha d’altres que abastaran tota la comarca, com la creació d’una pàgina web amb tota l’oferta turística de la comarca. En un primer moment, també es contemplava la posada en marxa d’una central de reserves dels productes turístics del Maresme, però finalment s’ha descartat.

La subvenció també inclou la gestió de la xarxa de senders, de les rieres i del sotabosc, entre d’altres elements del medi natural, arranjant camins i instal·lant la senyalística perquè sigui senzill guiar-se a través de la ruta ciclable. Precisament, el tram del Maresme és un dels que encara falta per senyalitzar, mentre que d’altres punts de Catalunya, com la ciutat de Barcelona o les comarques gironines, ja tenen els elements visuals. Cap punt de la ruta espanyola de l’EuroVelo està encara certificada.

L’EuroVelo és una xarxa que connecta Europa a partir de 17 rutes ciclistes. La número 8 és l’eix de la Mediterrània i uneix Cadis amb Atenes i Xipre, passant per Catalunya i el Maresme.

El Consell Comarcal del Maresme ha rebut gairebé 3,1 milions d’euros dels fons europeus per executar les actuacions en els 15 municipis del Maresme que ho han sol·licitat i que es classifiquen en quatre eixos: transició verda i sostenible, millora de l’eficiència energètica, transició digital i competitivitat.

Comparteix el contingut!

Go to Top