La CUP i els Comuns reclamen mesures per reduir la segregació escolar arran del tancament d’una línia a La Minerva

  • Calella en Comú Podem exigeix al Departament d’Educació mesures de suport a La Minerva i una distribució equitativa dels alumnes

  • La CUP demana a l’Ajuntament una injecció econòmica per les famílies vulnerables posant èmfasi en les necessitats socials de la ciutat

2024-07-08T12:10:05+01:0008/07/2024|

Calella en Comú Podem i la CUP s’han posicionat en contra de la pèrdua de la segona línia d’infantil a l’escola La Minerva i reclamen mesures per reduir la segregació escolar a Calella i fomentar la distribució equitativa dels alumnes. Les dues formacions apunten tant al Departament d’Educació com a l’Ajuntament per tal de desplegar accions. 

Els Comuns són els més crítics amb la forma com s’ha desenvolupat el procés de preinscripció i acusen a la conselleria i els serveis territorials de no facilitar que La Minerva mantingués la segona línia i de permetre un excés d’oferta a altres escoles. Consideren que es podria haver mantingut la segona classe d’I3 a La Minerva variant la ràtio de les escoles concertades i modificant el nombre de grups i places, especialment, pel que fa a les places dels alumnes amb necessitats especials. 

Al proper ple municipal, previst per finals de juliol, Calella en Comú Podem presentarà una proposta de resolució exigint al Departament d’Educació mesures de suport a La Minerva “amb caràcter d’urgència” i també per distribuir de forma equitativa els alumnes amb necessitats especials per motius socioeconòmics. Els Comuns també reclamen un nou decret de concerts al·legant la seva antiguitat -no té en compte el Pacte contra la Segregació Escolar ni les lleis educatives més actuals ja que es va redactar l’any 1993-. 

La formació encapçalada per Sebastià Tejada també té demandes per l’Ajuntament i el govern municipal, a qui exigeixen que els òrgans relacionats amb el procés de preinscripció on participa –l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), la Taula Local de Planificació Escolar i la Comissió de Garanties d’Admissiócompleixin amb la seva funció de distribuir els alumnes de forma equitativa per tal d’evitar la segregació escolar. També demanen una sessió del Consell Escolar Municipal monogràfica per analitzar el procés de preinscripció i de detecció d’alumnes vulnerables.

La CUP, per la seva banda, demana una injecció econòmica per part del consistori que posi “èmfasi a les necessitats socials del municipi”, enfocada a les famílies vulnerables. També han recordat que en el debat de pressupostos ja van proposar més inversió a La Minerva, un treball en xarxa contra la segregació escolar i mesures com la municipalització gradual d’extraescolars artístiques. També han estat crítics amb la manca de places a l’escola bressol reclamant un increment de línies. De fet, la CUP Calella s’ha unit a “Bressols en lluita”, una nova plataforma ciutadana per plantejar accions que garanteixin les llars d’infants públiques, ja que dels 0 als 3 anys és una franja d’edat on no hi ha tanta oferta pública degut a que l’escolarització encara no és obligatòria.

Comparteix el contingut!

Go to Top