Educació al·lega que mantenir dues línies d’infantil a La Minerva hagués agreujat la segregació escolar a Calella

  • El Departament d’Educació defensa que, d’haver mantingut els dos grups d’entrada a infantil, els nous alumnes matriculats durant el curs haurien anat tots a La Minerva per les places vacants; mentre que ara es repartiran entre els centres

  • La Conselleria ha encarregat a la Comissió de Garanties d’Admissió que eviti l’assignació de més estudiants amb necessitats educatives especials durant el curs i treballarà amb el municipi per millorar la detecció d’aquest alumnat

Educació recorda que el Pacte contra la segregació escolar, signat fa cinc anys pel mateix Departament, el Síndic de Greuges, la comunitat educativa i els ajuntaments de més de 10.000 habitants, fixa que la sobreoferta agreuja la segregació a través de la matrícula viva.

El pati de La Minerva és l'únic que s'obre els caps de setmana per les famílies. (Foto: AFA La Minerva)

2024-07-10T10:18:21+01:0010/07/2024|

El Departament d’Educació al·lega que mantenir les dues línies d’infantil a l’escola La Minerva hagués agreujat la segregació escolar a Calella. La Conselleria defensa que el tancament de la segona línia d’I3 s’ha fet per evitar que quedés una classe sencera amb vacants, i per tant, susceptible a que tots els alumnes que es matriculessin a Calella durant el curs, l’anomenada matrícula viva, s’haguessin concentrat a aquesta classe, amb la possibilitat que molts d’aquests estudiants tinguessin necessitats educatives especials (NEE).

Educació afirma que “en cas d’haver mantingut els dos grups, la reserva d’alumnat NEE hagués estat major, i alhora hagués quedat tot un grup amb vacants i, per tant, susceptible d’anar rebent les assignacions de matrícula viva” i recorda que “el Pacte contra la segregació fixa que la sobreoferta agreuja la segregació”. Al mateix temps, el Departament ha encarregat “a la Comissió de Garanties d’Admissió que eviti, sempre que sigui possible, l’assignació d’alumnat amb NEE al centre durant el curs” i s’ha compromès a “treballar amb el municipi per tal de millorar la detecció d’alumnat NEE”.

Tant l’Associació de Famílies i Alumnes (AFA) com la direcció de La Minerva ja contemplaven la possibilitat que s’obrís la segona línia durant el curs degut a la matrícula viva, ja que amb el curs en marxa van arribant nous alumnes que s’han de distribuir per les escoles de la ciutat.

Educació defensa que “s’ajusta la reserva d’alumnes NEE per fer un repartiment el més equitatiu posible”, i que durant el procés d’assignació de places a l’escola“cal tenir en compte que també cal garantir l’accés dels alumnes que tenen germans al centre”. Tot i així, apunta que tot i que es va mantenir l’oferta inicial de dos grups, el número d’inscripcions ha fet que només es cobrís una classe de 19 alumnes.

Comparteix el contingut!

Go to Top