Els regidors de Buch, molestos pel seu “canvi de rumb” després de passar-se a Junts

Els regidors del PDeCAT es posen al costat de Candini i es desmarquen de la decisió de Buch

  • Els regidors del PDeCAT han fet públic un comunicat en el que manifesten el seu “compromís” amb el govern que, remarquen, liderava Montserrat Candini.

2022-09-22T08:01:15+01:0022/09/2022|

Els regidors de Junts per Calella – PDeCAT, el partit que encapçala Marc Buch des que l’alcaldessa renunciés per motius de salut, estan en peu de guerra. La decisió de Buch de passar-se a Junts per concórrer a les eleccions de l’any que ve no els ha agradat gens i ho han fet saber públicament.

Els regidors del partit han fet un comunicat en el que posen per davant el seu “compromís” amb la ciutadania de Calella formant govern l’any 2019 i, remarquen, “sota el lideratge de l’alcaldessa Candini”. Des del compte de Junts per Calella – PDeCAT, han posat de manifest el seu “desacord amb el canvi de rumb de Marc Buch”, i es desmarquen de la seva decisió afirmant que “tots els regidors, a excepció de Buch, mantenen intacte el compromís amb Junts per Calella”. També han aclarit que “no és un posicionament del grup municipal, sinó una decisió estrictament personal del senyor Marc Buch”. 

El comunicat el signen els regidors Albert Torrent, Montserrat Mateu, Josep Gibert, Ramon Llamazares i Lucía Sánchez, qui només porta uns mesos en el govern. De fet, Mateu i Llamazares es van fer militants del PDeCAT durant aquesta legislatura, impulsats per l’exalcaldessa Candini. Fonts del PDeCAT asseguren que també concorreran a les eleccions amb una candidatura pròpia i que decidiran el cap de llista a l’assemblea local.

Buch, en canvi, es mostrava convençut que el govern “seguirà funcionant com fins ara” i utilitzava també el terme “compromís” per referir-se a l’actual govern. Ho feia ahir al vespre en la roda de premsa en la que va anunciar el seu salt a Junts.

El final del mandat adquireix un clima tens. Els seus socis de govern, el PSC, encara no s’ha pronunciat. Tot i així, el discurs de Junts és més bel·ligerant que el del PDeCAT, sobretot en qüestions fonamentals com és el sentiment identitari.

Comparteix el contingut!

Go to Top