Uns 750 calellencs ja serien immunes a la COVID-19

2020-05-14T07:32:25+01:0013/05/2020|

  • Aquesta dada s’extreu de l’estudi que ha fet el Ministeri de Sanitat i que ha distribuit per zones. Segons la incidència de casos positius confirmats a la nostra zona i la densitat de població, se’n dedueix que hi ha unes 750 persones que tenen anticossos de COVID-19.

El Govern espanyol ha presentat avui els primers resultats de l’estudi serològic fet a 36.000 llars per conèixer quin percentatge de la població té anticossos de coronavirus. D’ell es desprèn que un 5,9% dels catalans han generat els anticossos contra la malaltia, el que es tradueix en 750 calellencs que haurien passat la malaltia, amb o sense símptomes, i que en serien immunes.

L’objectiu de l’estudi és tenir una fotografia de l’epidèmia de la COVID-19 segons les diverses zones geogràfiques. No acaba a qui, faran dues onades més d’anàlisis per tenir l’evolució de la malaltia i tenir uns resultats més precisos amb el temps. També en podran estudiar l’evolució.

L’estudi ha estat dirigit pel Ministeri de Sanitat juntament amb l’Institut de Salut Carlos III, l’Institut Nacional d’Estadística i la col·laboració de les comunitats autònomes. Hi ha participat més de 60.000 persones d’edats i zones geogràfiques diferents. Se’ls ha fet un doble test: un de detecció ràpida i un anàlisi de sang. El test de detecció ràpida és una punxada al dit per obtenir una mostra de sang i en 15 minuts es coneixen els resultats. Els resultats de l’anàlisi de sang triguen 24 hores.

Per poder copsar l’evolució de la pandèmia, faran dues onades més de tests dobles als participants de l’estudi, homes i dones de totes les edats i zones geogràfiques.

Barcelona és la província catalana amb el percentatge més elevat, amb un 7,1%. Les altres demarcacions es troben lluny, amb el 3,7% de Lleida, el 2,5% de Girona i l’1,6% de Tarragona. La densitat de població en podria ser una de les causes.

Catalunya és la quarta comunitat autònoma amb la xifra d’immunitat més alta, per darrere de la Comunitat de Madrid (11,3%), Castella-la Manxa (10,8%) i Castella i Lleó (7,2%). En conjunt, un 5% de la població espanyola té els anticossos de la COVID-19. Això confirma les hipòtesis dels experts i del Govern espanyol, que són les dades amb les que van treballar a l’hora d’elaborar el pla de desescalada.

El calellenc Carles Cordón investiga els casos lleus de COVID-19

Països de tot el món estan realitzant de forma paral·lela estudis i investigacions a l’entorn del coronavirus. Ahir coneixíem l’estudi que ha liderat el doctor calellenc Carles Cordón, que es va centrar en els pacients amb símptomes lleus. Va concluir que un 98,7% dels casos lleus creen els anticossos que els immunitza davant la malaltia, si més no pels mesos següents.

Es tracta del primer estudi centrat en els casos lleus de la malaltia. El seu descobriment, fet per investigadors de l’Hospital Mount Sinai, ha estat aprovat per l’Agència d’Aliments i Fàrmacs d’EEUU.

El mateix Dr. Cordon va formar part de l’estudi després de passar la malaltia sense tenir cap símptoma. Va descobrir que era positiu després de fer-se el test, però en cap moment va desenvolupar la simptomatologia pròpia de la COVID-19.

Comparteix el contingut!

Go to Top