El retard en les obres de la Sala Mozart obliguen a traslladar la gala del Premi Ciutat de Calella a l’Orfeó

Les obres de substitució de la coberta de la Sala Mozart avancen a un ritme lent. Una situació que ja es preveia degut a que el material que s’ha de retirar és fibrociment amb amiant cancerigen, el que obliga a treure les planxes amb extrema precaució, embolicant-les amb plàstic per evitar que s’expandeixin per l’ambient les partícules cancerígenes. A més, s’han vist aturades degut a les vacances de Setmana Santa i als dies de vent.

La Sala Mozart es va tancar a principis de 2019. Com ja va avançar Calella Comunicació, les obres tenen un termini d’execució de tres setmanes, pero no es van iniciar els treballs fins a mitjans d’abril. L’Ajuntament va mantenir diverses reunions amb l’empresa per requerir-li que començés les obres per evitar, justament, el que ha passat. El govern municipal volia que les obres es fessin amb la màxima celeritat, pero els tràmits administratius en van retardar a l’inici. Les obres tenen un pressupost de 92 mil euros.

Està previst que les obres s’acabin el dia 8 de maig. Després, els operaris hauran de netejar la sala de les restes que hagin pogut caure a dins i adherir-se al mobiliari. Per tant, com a mínim es preveuen dues setmanes més de feina.

Els contratemps han provocat que la gala del Premi Ciutat de Calella no es pugui celebrar a la Sala Mozart tal com estava previst. Finalment tindrà lloc al teatre Orfeó Calellenc el dimecres 1 de maig a les 12h. Serà llavors quan es donarà a conèixer el nom de la persona i entitat reconeguda com a calellenc de l’any, un premi pel qual han votat 708 ciutadans.

En la categoria individual, els candidats són la fundadora de la companyia Teatre al Detall, Txell Botey, la presidenta de l’Associació de Pubillatge, Adela Castellà, i el cap de la Unitat Funcional de Patologia de la Mama, Pere Puig.

En la categoria d’entitats, hi ha els Amics del Parc Dalmau, que s’encarreguen de la cura del pulmó verd de Calella, l’Escola Pia, que enguany celebra 200 anys des de que es va instaurar a Calella, els Udols de Foc, els diables de Calella i Calella-Marxa, que impulsa la pràctica de l’esport, en especial a la tercera edat, i que ja va guanyar la primera edició, l’any 2013.

2019-04-30T09:28:14+01:00 30/04/2019 | 09:03|Categories: Noticies|
X