El govern no sap si rehabilitar o enderrocar l’edifici del Salicrú

  • L’abandonament i els actes vandàlics passen factura a l’antic Salicrú.

L’any 1973 es va inaugurar una escola d’infantil i primària a la part alta de la Riera Capaspre, a la qual van anomenar Doctor Carles Salicrú. Era una instal·lació provisional, enmig de la natura, però al seu interior s’han començat a formar centenars d’alumnes. La seva provisionalitat –estava construïda a partir de mòduls– tenia data límit i el 21 de març de 2018, alumnes i professors es van traslladar a un nou emplaçament: la Fàbrica Llobet Guri.

Durant els 45 anys de funcionament, l’escola ha notat el pas del temps. Però ha estat des del seu tancament quan s’ha accelerat el seu deteriorament. Es troba en unes condicions d’abandonament evidents, a més d’haver sigut víctima d’actes vandàlics: han robat part de la instal·lació elèctrica i algun radiador. Per entrar, han trencat els vidres de les portes i finestres i han fet forats a les reixes. Les parets estan pintades amb grafits. El que encara es troba en bon estat és el pati del darrere, només deteriorat per l’ús que se n’ha fet al llarg dels anys. La falta de manteniment de la vegetació ha fet que creixi considerablement. Tot i l’abandonament evident des de l’exterior, fonts de l’Ajuntament han confirmat que l’edifici no està ocupat.

Veïns de la zona han explicat a CALELLA COMUNICACIÓ que l’alarma sona, però que no està connectada a la Policia Local. Per tant, no es té constància de quan han entrat o trencat les instal·lacions

Un informe tècnic sobre l’estat de l’edifici recomana rehabilitar-lo o bé enderrocar-lo. Inicialment es parlava de traslladar la Brigada Municipal. Darrerament, però, algunes entitats han reclamat que es destini a diferents usos socials, com un alberg. Els Amics del Parc Dalmau també han proposat ubicar-hi l’escola taller que volen impulsar per als menors no acompanyats. De moment, però, el govern no sap què fer-ne i està recollint informació en diferents departaments de l’Ajuntament per valorar usos sobre la viabilitat de l’espai.

2019-10-01T17:50:55+01:00 30/09/2019 | 17:47|Categories: Noticies|
X