Estafen més de 32.000 euros a una agència de viatges de Calella a través del datàfon

  • La propietària d’Adunna Tours, una agència de viatges situada al carrer Sant Joan, va ser víctima d’una estafa a través del datàfon. Es queixa que la seva entitat bancària, La Caixa, no li ha donat facilitats per solucionar el problema.

La calellenca Mònica Anguita treballa des de fa 12 anys en el món de les agències de viatges. És la propietària d’Adunna Tours, situada al carrer Sant Joan. Per l’establiment hi passen particulars que volen contractar serveis de transport i hostaleria però també té molts clients per telèfon i de forma online. La gestió a distància és una tècnica habitual en les empreses que necessiten moure personal a diferents llocs de l’Estat o del món, sobretot per buscar allotjament i serveis de transports per a comercials i directius. Aquest és el cas d’una empresa tèxtil de València amb la qual la Mònica ja havia treballat anteriorment, que es va posar en contacte amb ella al mes de març i va contractar diversos viatges per un valor de 32.000 euros. L’agència va tramitar el cobrament a través del datàfon que té a la oficina. Com és freqüent, en els casos de contractacions a distància, es demana una fotografia de la targeta de crèdit i una autorització amb l’import i el motiu de la compra perquè li retornin signada juntament amb una fotocòpia del DNI. Un cop ho va rebre, va cobrar a través del TPV (Terminal Punt de Venda) que l’entitat bancària li va subministrar.

Un mes després, La Caixa li va comunicar que el client havia denunciat que la targeta era falsa i havia retornat tots els imports. Al seu compte corrent hi van aparèixer, de cop, càrrecs per valor de 32.000 euros i va quedar al descobert. La propietària de l’agència de viatges va contactar amb el client, qui li va assegurar per escrit que no havia retornat cap càrrec. L’empresària es va posar en contacte de nou amb la oficina de Calella de la seva entitat bancària per conèixer les condicions del TPV, amb l’objectiu de comprovar si l’entitat podia desfer la operació sense consentiment de les dues parts, però el banc li va comunicar que aquest tema el portava una empresa externa i que ells ja no tenien aquesta documentació.

Hores d’ara, encara no ha pogut veure el document. Un cop va conèixer una altra estafa on hi havia implicada la mateixa entitat bancària i que va publicar CALELLA COMUNICACIÓ –una calellenca a la qual li van suplantar la identitat formalitzant un crèdit de més de 6.500 euros amb interessos–, va decidir fer-ho públic perquè es conegui, també, el seu cas. L’empresària, que tenia un terminal per cobrar amb targetes a l’establiment, es pregunta per què, si la targeta era falsa o robada, el TPV va poder realitzar la compra normalment, quan hauria de detectar que era falsa i no permetre la transacció.

La Caixa li va oferir, com a solució, fer un crèdit pel mateix import de l’estafa, una proposta que no ha agradat a la l’afectada perquè, considera, seria girar el deute. En aquests moments és l’entitat bancària que li deu diners a ella i si demanés un crèdit, ella tindria un passiu amb l’entitat bancària i afirma que no ha fet res malament per haver d’acceptar el crèdit.

El deute augmenta fins a 35.000 euros

L’empresària va intentar tancar el compte de La Caixa però l’entitat no li va permetre al·legant que hi ha un descobert. Ella, però, no hi pot operar i ni tan sols veure’l. Uns mesos més tard, un altre client de l’agència va contractar un servei per un import de 2.500 euros i va pagar, per error, en el compte bancari intervingut. La Caixa no li vol retornar aquesta quantitat i, per tant, el deute que el banc té amb aquesta empresa calellenca puja fins a 35.000 euros.

El compte amb el qual operava per la seva empresa no era l’únic producte que l’empresària Mònica Anguita tenia contractat a l’oficina de La Caixa de Calella. També hi tenia diverses assegurances. Com que el dipòsit bancari estava intervingut, el banc li va obrir un nou compte per tal que pogués continuar pagant aquests serveis. Anguita denuncia que l’entitat ha donat d’alta una nova llibreta al seu nom sense consultar-li i, per tant, sense que ella hagués signat res. Assegura que ha perdut la confiança amb l’entitat i que no vol tenir cap tipus de relació amb La Caixa d’ara en endavant.

Finalment, l’empresària calellenca, al veure que no hi ha una solució a aquest conflicte, ha denunciat a La Caixa i a l’empresa tèxtil de València als Mossos d’Esquadra i ha contractat a una advocada per presentar la denúncia per via penal i mercantil.

2019-11-18T20:51:37+01:00 18/11/2019 | 20:49|Categories: Noticies|
X