Candini demana que s’aixequin les barreres dels peatges fins que tornin a funcionar els trens

2020-01-23T15:46:11+01:0023/01/2020|

Des de que va començar el temporal, la freqüència dels trens ha anat disminuint fins a desaparèixer. Fa dos dies que els maresmencs no poden anar fins a Barcelona en tren degut a les afectacions a les vies. Davant d’aquesta situació, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha demanat que s’aixequin les barreres dels peatges fins que es recuperi el servei de Renfe.

“Demano, si us plau, aixecar barreres fins que hi hagi la normalitat. Perquè no pot ser que es vagi carregant cada vegada més la nacional quan, a més a més, pateix esllavissades. Per tant, emergències, respostes d’emergències i tothom a l’alçada” ha dit Candini en declaracions a TV3. Ha sigut en el marc de la visita de la Consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, a Calella, on ha comprovat els efectes del temporal a la nostra ciutat.

La circulació de trens es troba aturada entre Blanes i Malgrat a causa de l’esfondrament del pont que creua el riu Tordera. La reparació d’aquest pont suposarà fins a 6 mesos d’obres i un cost d’uns 5 milions d’euros. Per altra banda, el trajecte de via única entre Arenys de Mar i Malgrat està afectat degut a la sora que ha aixecat el temporal marítim d’aquests dies. A més a més, entre Mataró i Vilassar de Mar la via està massa a prop del litoral i sovint queda descalçada pel mateix efecte de les onades del mar impactant sobre les roques que contenen la infraestructura ferroviària; això provoca que els trens només puguin circular per una de les dues vies. Per això, els viatgers veuen sovint com els trens pateixen retards quan hi ha pluja o mala mar, ja que l’aigua salada entra a les vies, fet que provoca curtcircuits en els sistemes de control i els semàfors es posen en vermell. Els maquinisten han de demanar pas, llavors, de forma manual, i s’alenteix tota la circulació.

Comparteix el contingut!

Go to Top