Conductors denuncien que la càmera del carrer Sant Joan els multa fora d’hora

2020-02-22T11:10:09+01:0022/02/2020|

  • Alguns veïns s’han queixat, a través de les xarxes socials, que han estat multats pel semàfor del carrer Sant Joan per error. El motiu seria que no van canviar l’hora al mes d’octubre i que, per tant, tenia l’hora avançada.

Indignació entre els veïns que han passat pel carrer Sant Joan amb cotxe durant els últims mesos. Denuncien que, tot i que han passat a les hores permeses, els ha arribat una multa de 90 euros a casa. Expliquen que la policia els ha dit que el motiu és que no es va canviar l’hora del semàfor de la part alta del carrer Sant Joan, al costat del Mercat, i s’ha quedat una hora avançat.

Molts dels afectats són transportistes que han de passar per deixar les mercaderies. A causa de la seva feina, coneixen bé les hores a les quals poden passar pels diversos carrers i es planifiquen la ruta. Un d’ells ha rebut una multa per passar a les 17:27h, quan ell assegura haver passat a les 16:27h. Un altre veí va passar a les 10:30h, però ha rebut una multa per suposadament haver passat a les 11:30h. Un altre afectat afirma haver passat a les 16:31h, però ha rebut una multa per haver circulat a les 17:31h. Els afectats han hagut de presentar una instància a l’Ajuntament explicant el cas i demanant que se’ls retiri la multa.

L’hora de lliure circulació per aquest carrer és de 7h a 11h i de 14h a 17h de dilluns a divendres. Així ho especifica la senyal que alerta del control fotogràfic.

L’Ajuntament no ha volgut fer declaracions sobre aquest tema i no ha respost les preguntes de CALELLA COMUNICACIÓ.

Dos nous semàfors al carrer Sant Joan

Precisament aquesta setmana s’ha anunciat la instal·lació de dos nous semàfors a la cruïlla del carrer Sant Joan amb la carretera, a l’accés que va en direcció a l’Avinguda del Parc. L’objectiu és reforçar la seguretat a l’escola El Far i fer més entenedor si es pot passar pel carrer o no.

De fet, aquesta cruïlla ha estat motiu de polèmica. En el moment de la seva instal·lació, a l’abril de 2018 es van comptabilitzar més de 800 multes. Molts veïns al·legaven que hi havia masses dades a la senyal que regulava el trànsit en aquesta part del carrer Sant Joan. Segons l’informe al qual va tenir accés CALELLA COMUNICACIÓ, es van posar una mitjana de 5 multes diàries durant el període del final del curs escolar 2017-2018 (del 16/04/2018 al 23/06/2018). Ja serà la tercera intervenció que s’hi farà en aquesta zona per tal de senyalitzar la prohibició per hores d’entrada al carrer. El rètol inicial tenia massa informació en massa poc espai,, es va canviar per un altre més gran i amb llums intermitents però continua insuficient per la quatitat d’informació que hi conté. Ara, finalment, s’instal·laran semàfors controlats per horari.

La instal·lació dels dos nous semàfors, que serà durant la primera quinzena de març, tindrà un cost de 12.000 euros que aniran a càrrec de Gestvia, tot i que seran gestionats per la Policia Local.

Comparteix el contingut!

Go to Top