Primers dos casos de coronavirus detectats a Calella

2020-03-16T23:48:23+01:0016/03/2020|

  • La nostra ciutat no s’escapa del coronavirus. Les autoritats sanitàries han detectat els dos primers casos de veïns de Calella contagiats de COVID-19, però, de moment, es desconeix en quin estat es troben. Ho ha anunciat l’alcaldessa, Montserrat Candini, a través de les xarxes socials. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha confirmat dos casos però no ha especificat de quina població són.

Tot i que avui s’han confirmat els dos primers casos, la xifra podria ser molt superior, ja que no es fan les proves de detecció de la malaltia a totes les persones amb simptomatologia, sinó només als malalts de risc, al personal sanitari i a les persones més vulnerables. A més, el telèfon 061 no respon a les trucades, un fet del qual s’han queixat diversos seguidors. De fet, CALELLA COMUNICACIÓ ha pogut confirmar que una gravació diu que hi ha més de trenta minuts d’espera, però quan arriba als 21 minuts, la trucada es penja.

Precisament avui hem conegut dos nous casos a l’Alt Maresme: un home d’Arenys de Munt d’edat avançada que es troba a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’hospital de Mataró i un usuari de la residència Pinya de Rosa de Palafolls, ingressat a l’hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. Les persones que han estat en contacte amb aquests dos casos es troben en quarantena.

També cal sumar al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, veí de Pineda de Mar, que també ha donat positiu en COVID-19. Per tant, hores d’ara hi ha 5 casos de coronavirus confirmats detectats a l’Alt Maresme.

Els dos casos detectats entre els calellencs han tingut el primer contacte amb el virus abans de la data de confinament, ja que el temps d’incubació de la malaltia està entre els 5 i els 14 dies. En base a un model matemàtic desenvolupat per investigadors de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i de la Universitat de Saragossa, és probable que es detectin 4 nous casos a la nostra ciutat en les pròximes 24 hores i fins a 10 casos en les pròximes 48 hores. Tots aquests nous casos vindrien de l’etapa anterior al confinament.

La majoria dels casos són lleus i força casos són assimptomàtics. Segons el Ministeri de Sanitat, la mortalitat a causa de la COVID-19 està al voltant del 3%, tot i que es considera que la xifra està exagerada perquè només es comptabilitzen els casos de coronavirus detectats i no els assimptomàtics ni lleus.

Comparteix el contingut!

Go to Top