L’Ajuntament reajusta el seu pressupost pels efectes de la crisi

2020-06-10T15:58:01+01:0010/06/2020|

El pressupost municipal es modificarà amb un moviment extraordinari de partides motivat per la crisi econòmica derivada de la crisi del coronavirus. Dels gairebé 22 milions d’euros que té el pressupost de l’Ajuntament de Calella, es proposa una modificació de 559.300 euros provinents de partides de despeses que no s’acabaran executant i que es traslladaran a d’altres àmbits del pressupost de despeses. Està clar que amb la situació de crisi actual tampoc no es compliran els ingressos previstos.

A tot això s’hi suma la partida de 175.000 euros prevista per a la valoració dels llocs de treball de l’Ajuntament que el Govern tampoc vol aplicar durant aquest any tot i l’acord arribat amb el comitè d’empresa. Per tant, els treballadors municipals hauran d’esperar-se, com a mínim, a l’any que ve per veure reflexades a les seves nòmines un acord que portaven temps esperant que s’apliqui. El pressupost de l’any 2019 se salda amb un superàvit de 425.000 euros que el govern ha decidit no gastar.

Aquest any 2020, per tal de quadrar el pressupost, l’Ajuntament va decidir apujar els impostos directes als calellencs. En ple confinament, l’Ajuntament anunciava un relaxament en la recaptació de les ordenances municipals referents, sobretot, al sector comercial i industrial; però no al sector residencial. El que sí ha anunciat és una moratòria per la recaptació d’aquests impostos.

El govern no ha explicat encara a què vol destinar tots aquests diners. Caldrà veure si s’explicarà en el pròxim ple o bé si es modificaran les partides econòmiques del pressupost i s’incorporarà el romanent de l’any 2019 sense explicar a la ciutadania el destí real d’aquests diners.

 

Comparteix el contingut!

Go to Top