Acaben les multes per saltar-se el confinament i començaran les multes per no portar mascareta

2020-06-14T20:37:47+01:0014/06/2020|

  • La policia pot posar multes de 100 euros a qui no porti mascareta en llocs on és obligat portar-ne i quan no es pugui garantir una distància social entre persones superior a un metre i mig, sigui on sigui.

Amb la fi de l’Estat d’Alarma s’acabaran les multes de 600 euros per saltar-se el confinament. De fet, l’entrada de la fase 3 permetrà la lliure circulació de persones sense restricció horària, només hi ha un requisit pels que no vagin sols: com a màxim han d’anar en grups de 20 persones.

Durant l’Estat d’Alarma, les forces de seguretat han intentat vetllar perquè es respectessin les principals directrius que manaven des del Ministeri de Sanitat, no tothom feia cas de les ordres de confinament; prova d’això és la gran quantitat de multes que ha anat posant la policia.

A Calella, la Policia Local ha aixecat gairebé 900 actes durant tot aquest temps, si totes elles es formalitzessin en multes de, mínim 600 euros, s’acabaria recaptant més de mig milió d’euros. CALELLA COMUNICACIÓ ja informava que presentant un recurs a la multa al·legant que no s’ha desobeït l’autoritat, aquestes difícilment tirarien endavant, sobretot si no són multes reiterades.

869 multes ha posat la Policia Local de Calella per saltar-se el confinament.

Amb l’entrada a la fase 3 desapareix l’aplicació de l’Estat d’Alarma a la nostra zona

La majoria dels actes administratius que ha posat la Policia Local de Calella són per saltar-se el confinament, però amb l’entrada en vigor de la fase 3 del pla de desescalada i el fet que es permeti la lliure circulació, finalitza aquest manament de les autoritats.

Però el govern espanyol s’ha afanyat a redactar un decret per imposar mesures en el moment en el qual l’Estat d’Alarma desaparegui. Ara, l’ús de la màscara és obligatori a tot l’Estat sota pena de multa, fins que hi hagi una vacuna pel coronavirus i la població estigui immunitzada. 

Per no portar mascareta podem ser sancionats amb una multa de 100 euros -és una infracció lleu-, és a dir, ens poden multar si no portem mascareta a la via pública o en espais tancats on no es pugui mantenir una distància de seguretat de 1,5 metres amb altres persones. Han de portar mascaretes els majors de 6 anys i no l’han de dur les persones amb malalties o dificultats respiratòries.

100 euros per no portar mascareta quan sigui obligatori

Al carrer Església, Sant Joan i Bisbe Sivilla és obligatori portar mascareta en horari comercial. La mascareta també serà obligatòria als mitjans de transport públics i al cotxe particular quan quan els que hi viatgin no convisquin al mateix domicili. Molts establiments de la ciutat no permeten l’entrada a aquells que no portin mascareta.

Així doncs, és millor portar sempre una mascareta al damunt perquè mai se se sap si haurem d’estar a algun lloc on la distància de seguretat ens obligui a posar-nos-la.

Comparteix el contingut!

Go to Top