L’Ajuntament reclama els diners de les multes per trencar el confinament

2020-06-20T19:47:55+01:0020/06/2020|

  • La Policia Local ha posat 911 multes, el que suposaria un ingrés de, com a mínim, més de mig milió d’euros.

L’alcaldessa, Montserrat Candini, ha demanat a la Generalitat que els diners de les multes imposades durant l’Estat d’Alarma siguin íntegrament pels ajuntaments, per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia.

Normalment, l’Administració que interposa la denúncia és la responsable de tramitar-la, de tal manera que és qui cobra l’import. Però el Govern català va aprovar un decret llei segons el qual el Departament d’Interior centralitzarà tots els procediments que han efectuat els cossos policials a Catalunya. Segons el decret, “la necessitat extraordinària i urgent” que la Generalitat es quedi aquesta competència “respon a la necessitat inajornable de tramitar sense dilació els procediments”.

Això vol dir que l’Ajuntament no veurà ni un euro del mes de mig milió que suposaria que totes les multes imposades a Calella acabessin en sanció. La Policia Local ha posat 911 multes durant el confinament. L’import mínim de la sanció és de 601 euros. En funció de la gravetat de la infracció, pot arribar als 30.000 euros, segons la Llei de seguretat ciutadana, coneguda com a Llei mordassa. Però segons la llei, només es pot sancionar si hi ha desobediència, és a dir, si no hi ha ordre concreta prèvia i, per tant, una desobediència a l’ordre no es pot posar una sanció. Si els ciutadans van obeir les ordres dels agents i van tornar cap a casa, la sanció queda en paper mullat.

Comparteix el contingut!

Go to Top