Es redueix la freqüència de trens de la R1 a causa de les obres a La Sagrera

2020-07-24T10:16:51+01:0024/07/2020|

  • Renfe i Adif estan executant les obres per fer la futura estació de La Sagrera. A partir de demà començarà el trasllat de la línia R1, la que passa per Calella, cap a l’interior de l’estructura. Això comportarà afectacions en els trens.

Fa anys que s’està construint l’estació de La Sagrera, a l’entrada de Barcelona, la qual pretén ser una de les principals de Catalunya juntament amb Sants. “A més de generar grans beneficis per a l’explotació ferroviària, cohesionarà barris i crearà nous espais per als ciutadans” diuen des de Renfe.

Aquest cap de setmana comencen les obres de trasllat de la via Barcelona-Mataró-Maçanet, la que passa per Calella, cap a l’interior de l’estructura de la futura estació. Això implicarà importants afectacions en la circulació de trens, ja que els treballs obligaran a circular en via única en un tram d’1,7 km entre les estacions de Sant Adrià i del Clot Aragó. Per això, es reduirà l’oferta a 6 trens per hora i sentit en hora punta i 4 trens per hora i sentit durant la resta de la jornada entre Malgrat i l’Hospitalet de Llobregat. Segons les previsions de Renfe i Adif, les obres s’allargaran fins al mes de novembre, per tant, es mantindria aquesta oferta de trens durant els pròxims 4 mesos.

A més, durant aquest cap de setmana, 25 i 26 de juliol, i el cap de setmana del 6 al 8 de novembre, no hi haurà servei entre Badalona i Clot Aragó. Els calellencs que vulguin anar i tornar de Barcelona hauran d’utilitzar metro, la línia B7 del bus o TRAM.

Entre Malgrat de Mar i Blanes continuarà el servei per carretera fins que finalitzin les obres de reconstrucció del pont sobre el riu Tordera. Adif treballa a contrarellotge per acabar les obres; els operaris treballen les 24 hores els 7 dies de la setmana. Tenen previst reprendre la circulació a principis del 2021, un any després de l’esfondrament del pont.

Comparteix el contingut!

Go to Top