Continua el “botellón” a la Plaça del Parlament tot i estar prohibit

  • Els veïns fotografien les restes del “botellón” del dia anterior. Ampolles d’alcohol i de refresc, bosses i caixes, paquets de gel; tot al voltant d’un dels bancs. Catalunya va prohibir aquest tipus de trobades sota sancions de fins a 15.000 euros.

Els veïns de la Plaça del Parlament segueixen sense poder dormir a causa del xivarri que provoquen els joves que fan “botellón”. La Generalitat els va prohibir per considerar-los un focus de contagi del coronavirus, però a Calella aquesta prohibició no ha tingut efecte.

A mitjans de juliol, CALELLA COMUNICACIÓ va publicar les queixes dels veïns perquè el volum dels crits i la música que posaven no els permetia descansar. La situació, però, va continuar. A finals de juliol, el comitè tècnic del Procicat va acordar la prohibició del “botellón” “per raons de salut pública”. Va avisar que el seu incompliment seria tipificat com una “sanció greu”, amb multes que van dels 3.000 als 15.000 euros. L’Ajuntament es va afanyar a treure una nota de premsa on assegurava que extremaria la vigilància per comprovar que es complia la ordre. Semblava que els veïns podrien per fi descansar.

Però no, aquest tipus de reunions on es consumeix alcohol a l’aire lliure es continuen produint, tot i que a Calella ja estan prohibides explícitament des de l’any 2016. A les fotografies es veuen les restes de les quedades: ampolles d’alcohol i de refresc, bosses i caixes, paquets de gel. Són d’aquesta passada nit, és a dir no passa només els caps de setmana. Amb tot, els veïns diuen que sí ha disminuït el volum de joves que s’hi apleguen.

Els calellencs que viuen per la zona es queixen que la Policia no hi passa i que, quan ho fa, no s’aturen. Els veïns els truquen indignats per la situació, però no hi posen solució tot i estar prohibits. Representants de la comunitat de veïns van reunir-se amb l’Ajuntament, on els van dir que buscarien la manera d’acabar amb el problema, però encara no s’hi ha posat remei. Les prohibicions, a Calella, no es respecten, però tampoc es fan respectar. El “botellón” continua de forma impune a la Plaça del Parlament.

2020-08-07T19:31:09+01:00 07/08/2020 | 19:24|Categories: Noticies|
X