Han trobat a l’Amèlia

2020-10-28T22:48:43+01:0028/10/2020|

Han estat hores d’angoixa per la família i amics que s’han posat a buscar per tot Calella a l’Amèlia, una nena de 4 anys de l’Escola El Far que un home d’edat avançada s’ha endut abans d’acabar les classes. La nena ha estat localitzada a Tordera i els pares hi han pogut parlar per videotrucada per comprovar que està bé. En aquests moments la menor ja es troba amb els seus pares. Un home se  l’havia endut de l’escola, pressumptament per error, amb un vehicle. L’home no ha estat detingut però els Mossos han obert una investigació.

La investigació està a càrrec de la Unitat d’Investigació d’Arenys de Mar dels Mossos d’Esquadra, que ha localitzat el vehicle que s’ha endut a la menor a través de les càmeres de seguretat de la policia de Tordera i uns agents de paisà de la mateixa policia torderenca han aturat el vehicle a la carretera que va de Tordera fins a Fogars de la Selva. A l’interior del vehicle hi havia la menor de 4 anys i l’home que se l’ha endut.

Segons ha pogut saber CALELLA COMUNICACIÓ, no s’ha tractat d’un segrest, sinó d’un error: l’home s’ha endut a la nena per equivocació. La investigació dels mossos se centra en saber perquè l’escola ha lliurat a la menor a un home que no estava autoritzat i en saber com s’ha produït aquesta equivocació. La Unitat d’Investigació d’Arenys de Mar està prenent declaracions a totes les parts implicades -l’escola, la família i l’home-, de moment no hi ha conclusions.

Segona informa la Cadena SER, l’home que s’ha emportat a la nena havia anat primer a l’escola bressol El Carrilet, situada al costat d’El Far, a buscar la seva filla que també es diu Amèlia. Li haurien dit que ja no estudiava alla i ell hauria anat a El Far, on ha demanat per l’Amèlia de P3 i l’escola li ha lliurat la menor.

Inicialment, Mossos i la Policia de Tordera han detingut a l’home, però ha quedat en llibertat un cop els policies han confirmat que es tractava, incialment, d’un error.

La clau de l’error podria ser la mascareta. Sembla que la mascareta que portava l’home ha fet una mala passada a l’escola que no s’ha fixat si lliurava la menor a la persona autoritzada. Per altra banda, pel que ha trascendit, l’home feia temps que no veia a la seva filla i això ha provocat que s’endugués la menor equivocadament. Malgrat tot, els Mossos estan investigant l’escola per comprovar si hi ha hagut alguna negligència i l’home per endur-se una menor sense permís. D’aquí a uns dies se sabran les conclusions.

Durant la crida per a localitzar la menor s’han activat totes les Policies Locals de la zona i Mossos d’Esquadra, a més de la Unitat d’Investigació. També s’ha fet difusió a través de les xarxes i s’han mobilitzats pares i ciutadans per buscar la menor per Calella. Mentre estaven buscant la petita, els pares han estat a la comissaria de la Policia Local de Calella i han rebut el suport dels companys d’escola de la menor i les seves famílies.

Comparteix el contingut!

Go to Top