Juli Fàbregas: “Menéndez és el personatge que m’ha exigit més”

Juli Fàbregas a la Sala Mozart, un dels llocs de Calella on es troba com a casa

  • Fàbregas representa la ciutat allà on va: és l’amfitrió del Calella Film Office. Les seves arrels són ben locals, va començar la seva carrera com a actor al teatre amb Joventut Artística. Ara, està a punt d’estrenar la pel·lícula de terror amb la que Netflix ha apostat per Halloween.

2020-10-30T18:56:55+01:0030/10/2020|

L’actor calellenc Juli Fàbregas fa el salt a Netflix amb Menéndez: El día del Señor, una pel·lícula de terror sobre exorcismes. Fàbregas interpreta a Menéndez, un capellà amb un passat fosc. Per l’actor, “és el personatge que m’ha exigit més, és el que més he pogut treballar, perquè moltes vegades no tenim aquest temps, i he tingut la sort de poder estar molt connectat amb el director”. Alhora, admet que “és un bombonet de paper”.

A la pel·lícula, el capellà rep la visita d’un antic amic que li demana que li practiqui un exorcisme a la seva filla, posseïda pel dimoni. En aquest acte, Menéndez veu la oportunitat de redimir els seus pecats.

És un paper molt diferent a l’últim personatge d’en Juli, a la sèrie Les de l’hoquei. “Per preparar-me’l vaig llegir molt sobre el tema, vaig veure moltes pel·lícules, vaig veure molts documentals d’exorcismes i em vaig anar informant sobre aquesta part de l’església que quedaríem parats, perquè realment existeix”, explica Fàbregas.

La pel·lícula va ser escrita a quatre mans pel director, el barceloní Santiago Alvarado, i per Ramon Salas. Quan creaven el paper de Menéndez, ja tenien al cap que l’interpretaria en Juli Fàbregas. De fet, el director ja havia treballat amb ell anteriorment.

Menéndez: El día del Señor no acabarà amb l’estrena d’aquest divendres 30 d’octubre, sinó que es tracta d’una trilogia. Encara no hi ha dates confirmades, per tant, haurem de conformar-nos amb veure la primera entrega per Halloween. S’estrenarà de forma simultània a més de 190 països, amb una audiència potencial de 193 milions d’espectadors.

Joventut Artística, les arrels de Juli Fàbregas

Calella té diverses entitats dedicades al teatre. Una d’elles és Joventut Artística, la casa on es va formar Fàbregas quan tenia tot just 13 anys. Tot va començar quan unes amigues seves li van preguntar si volia fer teatre. Ell, que ja estava vinculat a altres entitats calellenques, va decidir apuntar-s’hi. “Vaig fer aquesta obra, que es deia La tieta Guillermina, i em va agradar tant que vaig començar a formar part de Joventut Artística de Calella i vaig fer Els Pastorets i obres que anaven sortint”, recorda.

A partir d’aquí va fer el salt a Barcelona i durant el primer any que va entrar a estudiar teatre, el van trucar per fer un càsting d’una sèrie de TV3, La rosa, l’any 1995. Des de llavors, “porto 25 anys dedicant-me a això que més estimo que és ser actor”.

També compagina la seva tasca al davant de la càmera amb la de professor de teatre, encara que no li agrada catalogar-se com a professor. És un dels components de Explora teatro, una companyia que fa tallers de teatre a les escoles de Madrid, on viu actualment.

Amfitrió del Calella Film Office

En Juli explica que tot el seu entorn el relaciona a Calella. Diversos actors i actrius, companys de professió, han vingut a la nostra ciutat gràcies a ell. La seva passió per Calella l’ha portat a ser una de les principals cares visibles del Calella Film Festival i amfitrió del Calella Film Office.

Fa poc van rodar, juntament amb el també actor Ivan Massagué, un petit vídeo promocionant Calella com a ciutat plató. Per Fàbregas, el “Calella Film Office és un encert, perquè se li està donant una visibilitat molt gran a Calella”.

Comparteix el contingut!

Go to Top