Els sindicats denuncien que l’institut Bisbe Sivilla incompleix els horaris dels docents

  • Els sindicats han convocat avui una concentració a les portes de l’institut per demanar que els professors facin només les hores que els pertoca i demanant la dimissió de la Subdirectora General de la Funció Directiva i Lideratge.

2020-11-26T11:07:47+01:00 25/11/2020|

Els sindicats USTEC-STEs, Intersindical-CSC, Aspepc-sps, Comissions Obreres, CGT i UGT han convocat una concentració a les portes de l’institut Bisbe Sivilla per denunciar que no es compleixen els horaris dels docents. “S’està fent una acció fraudulenta respecte la llei del Parlament de Catalunya”, afirma el calellenc Ramon Font, d’USTEC-STEs, exposant que els professors de l’institut fan 28 hores de permanència al centre enlloc de les 24 que marca la llei. Segons Font, aquestes hores es destinaven a fer guàrdies des del moment que es va retallar el nombre de professors.

Les guàrdies dels docents són les “hores on un professor ha de cobrir alguna situació que es necessiti al centre, però en principi hi ha 19 hores lectives i 5 més d’horari fixe al centre”, explica Ana Aguilar, del sindicat Professors de secundària Aspepc-sps. Dins d’aquest horari s’inclouen les reunions com les de l’equip docent i les guàrdies. La resta d’hores fins arribar a les 37,5 setmanals són per fer tasques com preparar classes o corregir exàmens.

Però denuncien que hi ha centres educatius que fan passar com a hores no fixes reunions setmanals de tutoria i d’equip docent. “Sí s’està amagant com a horari no fixe unes reunions setmanals de tutoria que no estan dintre d’horari fixe, però que en realitat no és tutoria, és d’equip docent, el que s’està fent és frau de llei”, sentencia Aguilar. Es queixen que porten anys amb aquesta reivindicació i que hi ha instituts que ho estan corregint, però que el Bisbe Sivilla no ho ha fet. L’Institut de Sant Pol de Mar ho va corregir fa uns dies.

Els sindicats denuncien que els incompliments dels horaris s’estan donant només a la zona de competència dels serveis territorials del Maresme i el Vallès Oriental, que avalen la posició dels centres educatius.

La problemàtica s’ha agreujat des que la Subdirectora General de la Funció Directiva i Lideratge, Iolanda Arboleas, va enviar unes recomanacions als serveis territorials i a les direccions dels centres educatius que els sindicats cataloguen de “trampes” per imposar als professors més hores, com fer reunions telemàtiques cada tarda fora de l’horari habitual. Per això, demanen la dimissió d’Arboleas, perquè “ella ha fet unes recomanacions que els serveis territorials i els centres s’han agafat com a pròpies i que trenca amb la llei. Aquestes recomanacions no es poden convertir en normativa”, assevera Luard Silvestre, de la Intersindical-CSC.

Segons Font, la directora de l’institut els va comunicar que no canviaria res. Es queixen que, a més, serveis territorials del Maresme i Vallès Oriental i Inspecció ha avalat la seva posició, que és diferent a la de la resta de serveis territorials de Catalunya. Entenen que és una “cacicada” i una acció “d’abús de poder” de la direcció del centre.

A la concentració han assistit únicament els representants sindicals d’USTEC-STEs, Intersindical-CSC, Aspepc-sps, Comissions Obreres, CGT i UGT. Ramon Font ha excusat als professors del mateix centre al·legant que “tenen por de venir per les represàlies que hi pugui haver”.

X